سلام و شب بخیر عزیزم!
نگرانی شما کاملاً قابل درکه، چون وقتی تغذیهی بچه تغییر میکنه، طبیعتاً الگوهای مدفوع هم ممکنه تغییر کنه.
در تجربهی من، وقتی من هم غذای کمکی رو شروع کردم، دیدم که الگوی مدفوع بچهام تغییر کرد و تعداد دفعات مدفوع کم شد. این کاملاً طبیعی هست، چون وقتی غذای کمکی مثل حریره بادوم، لعاب برنج یا سرلاک برنج رو شروع میکنید، معدهی کوچولو به تدریج باید به این غذاهای جدید عادت کنه و در ابتدا ممکنه که هضم مواد غذایی کندتر از قبل باشه.
همچنین، چون در حال حاضر غذای جامد به شیر اضافه شده، ممکنه مقدار مدفوع کاهش پیدا کنه. این تغییرات ممکنه برای هر بچه متفاوت باشه و خیلی از بچهها بعد از شروع غذای کمکی، دفعات مدفوع کمتری دارند. مهمتر از همه اینه که اگر بچهتون علائم ناراحتی مثل دلپیچه، نفخ یا یبوست شدید نداره و رفتار عادی و طبیعی داره، به احتمال زیاد مشکلی نیست.
من خودم تجربه کردم که کمی بعد از شروع غذای کمکی، وقتی سیستم گوارشی بچه به مواد جدید عادت کرد، مدفوعها به روال طبیعی برگشت. پیشنهاد میکنم در صورتی که نگران هستید، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید، اما در اکثر موارد این تغییرات طبیعی است.
مطمئن باش که همه چیز به مرور درست میشه و خیلی زود بچهتون با این غذاها عادت میکنه.