پسرم راضی به دستشویی کردن نمیشود

سلام . پسرم سه سال و سه ماهشه دو سال و هفت ماهه بود که به راحتی برای ادرار به دستشویی رفت ولی برای دفع چون سابقه یبوست داشت از رفتن با توالت خودداری میکرد من هم اصرار نکردم بهش . یبوست برطرف شده ولی همچنان اصرار به پوشک داره با جایزه هم تشویق شده جواب نگرفتم باهاش صحبت کردم میگه پیپی درازه مار میشه میاد نیش میزنه . خلاصه یه روز گفتم پوشک تموم شده و پنج شش ساعتی درخواست پوشک کرد بالاخره اینقد فشار اومد که بدو بدو بردمش توالت یه مقدار لباسش کثیف شد ولی نشست رو لگن و پی پی کرد و خیلی ذوق کردیم کلی براش دست زدم جایزه گرفت و....و بهش گفتم ببین پی پی مار نمیشه حتی براش توصیح دادم که پی پی چیه و .... ولی این دفعه که خواست بره مجددا امتناع میکنه واقعا موندم چیکار کنم آیا پوشک ببندم و بیخیال قضیه باشم یا در مقابل کوتاه نیام میترسم یبوست بگیره؟.

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۵ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و خانواده

سلام
والد عزیز حداقل برای یک ماه از اصرار به کودک برای رفتن به توالت و دفع مدفوع دست بردارید و به او پوشک ببندید بدون هیچ بحث و جدلی . سعی کنید در این مدت اعتماد به نفس کودک را بالا ببرید احساس شایستگی ناشی از کنار گذاشتن رفتارهای کودکانه و بزرگ شدن را در او تقویت کنید این باعث می‌شود زودتر با قضیه نپوشیدن پوشک کنار بیاید . بعد از یک ماه به او بگویید که برای عمل دفع باید به دستشویی برود یا بلافاصله بعد از اینکه متوجه شدید عمل دفع را در پوشک انجام داده او را ببرید دستشویی این کار باعث می‌شود عمل دفع و دستشویی را به هم ربط دهد . بعد از چند هفته اگر دیدید که زمان دفع را می‌تواند پیش بینی کند فورا او را با دستشویی ببرید . اگر دیدید مقاومت کودک ادامه دار است زمان آن هست که کمی از اجبار استفاده کنید البته اجبار بدون پرخاشگری . لازم است روزهایی را انتخاب کنید که در منزل هستید و آرامش بیشتری دارید که حوصله بیشتری به خرج بدهید . لیست غذاهایی که عمل دفع را راحت تر می‌کند تهیه کنید و در آن چند روز از آن غذاها تهیه کنید . سپس به کودک بگویید که دیگر برای عمل دفع در روز پوشک ندارد و باید از دستشویی استفاده کند و فقط شبها پوشک هست . اگر دیدید صبحها پوشک خشک است وقت آن هست که بگویید دیگر پوشک نیست حتی برای شبها. زمانی که عمل دفع را انجام داد او را تشویق کنید . اما اگر همچنان مقاومت ادامه دار شد میتوانید به پزشک مراجعه کنید یا فردی در اقوام مثلا مادربزرگ یا کسی که بغیر از اعضای خانواده کودک از او حرف شنوی بیشتری دارد یا حرفهای آنان تاثیر بیشتری بر کودک دارد تا شما .از آنها بخواهید که با کودک در مورد کنار گذاشتن این عادت صحبت کنند .

موفق باشید