پسرم مشکل حرف زدن داره؟

سلام پسرم سه سالشه خیلی زود به حرف افتاد اجتماعیه با همه ارتباط برقرار میکنه کاملا حرفهای مارو متوجه میشه و تمام دستورات چند بخشی رو هم انجام میده اما موقع حرف زدن دو تا موضوع هست یکی اینکه بیشتر از ازینکه بگه من اسمش رو میگه مثلا میگه مامان نیکان و بغلش کن یا میگه نیکان جوراب بپوشه

و اینکه وقتی میخواد راجب خودش حرف بزنه از زبان من حرف میزنه مثلا معمولا نمیگه آب میخوام میگه اب میخوای؟ پات درد میکنه؟

گاهی هم درست میگه البته ما به تازگی شروع کردیم به اصلاحش و الان بیشتر سعی میکنه واسه درست گفتن اما وقتی ازش چیزی میپرسم هم با اره جواب نمیده و جمله منو تکرار میکنه

مثلا میگم بریم غذا بخوریم؟ میگه بریم غذا بخوریم

یا میگه غذا بخوریم

البته کاملا متوجه حرف من و خودش هست و سریع میدوئه رو صندلی مخصوصش بشینه تا غذا بخوره

آیا مشکلی هست من باید کاری کنم یا درست میشه؟ خیلی علائم اتیسم رو بررسی کردم اما بجز این مورد و اینکه گاهی به اشیای خاصی علاقه نداره علائم دیگه ش رو نداره

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۵ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

گفتاردرمانگر

سلام وقت به خیر
معمولا وقتی بچه ها این مدلی و به طور سوم شخص صحبت میکنند به خاطر اینه که خود شما این مدلی باش صحبت کردید مثلا گفتید نیکان لبای بپوشه،مامان غذا بپزه
چون این الگو رو دادید اونم همین مدلی میگه.نکته دیگه چون سه سالشه لازم نیست مستقیم بگید اینجوری بگو بلکه الگو صحبت کردن خودتونو اصلاح کنید   به جای استفاده از اسامی افراد از ضمیر استفاده کنید،تو لباستو بپوش،من غذادست کنم. ضمایر رو تو این سن اشکال نداره اشتباه به کار ببره
اختلال اتیسم اولین مشخصه اش مشکل در برقراری ارتباط و حتی عدم ارتباط چشمیه و حتی تو موارد خفیف رفتار کلیشه ای مثل دست زدن و خنده های نابجا دارند.
اگر این علایمو نداره پس نگران نباشید.
کتاب پا به پای گودکم رو برای بررسی مهارت کودک تو هر سنی میتونید تهیه کنید