کنترل نکردن عصبانیت و فحش دادن

با سلام و عرض ادب. راستش خودم خجالت ميكشم چنين موضوعی رو مطرح كنم. آدمايی كه دور و بر من هستن به هيچ وجه تو كل زندگيم نخواستن گوش بدن من چی ميگم و چی ميخوام. هر چقدر منظورم رو با زبون خوش بيان ميكنم كسی نميشنوه انگار، بعد وقتی موقعی ميرسه كه ميبينم كسی به حرفم توجه نكرده شروع ميكنم به داد و بيداد كردن و با عرض پوزش فحش دادن. مادرم كارمنده و پدرم معتاده. تو خونمون 90 درصد اوقات قيامت بوده و جنگ و دعوا. من يكی دو ساله تونستم تو همون خونه باشم و به آرامش نسبی برسم ولی انگاری آتيش زير خاكسترم. از يه دختر فوق العاده آروم تبديل ميشم به دختری كه هوار ميكشه و فحش ميده. مثلا تازگيا برادرم شروع كرده منو ميترسونه. بارها و بارها با روی خوش گفتم برادرم نكن از اين كارا، من موهام ريزش داره، درد معده دارم بدتر ميشه ولی كو گوش شنوا؟ برای همين يهويی بپره جلوم 15 سالشه ولی هرچی از دهنم در بياد بارش ميكنم. يه مدت بعد از دعوا هم فقط و فقط خودمو سرزنش ميكنم. من نميخوام اين جور شخصيتی داشته باشم از طرفی وصع مالی خوبی هم ندارم برم مشاوره. ميخواستم بدونم راهی هست كه من اين طرز رفتار رو بدون كمک مشاوره كنار بذارم؟ در ضمن اميدی به كمک گرفتن از پدر و مادرم هم نيست. با تشكر

اطلاعات تکمیلی

سن 30 جنسیت زن شغل بيكار وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام همراه عزيز ✋🏻
ممنون از اينكه مارا انتخاب كرديد
قبل از هر چيزي بايد بگم اين كه نسبت به اين موضوع كاملا آگاهيد و آن را ميپذيريد بسيار خوبه ودر حل آن بسيار كمك كننده است .خشم يك احساس طبيعي است آن را انكار نكنيد فقط بايد مديريت آن را به عهده بگيريد .اين رفتار ديگران نيست كه باعث ايجاد خشم يا ناراحتي ما ميشود بلكه خودمان با افكار ،باورها و توقعاتمان باعث بوجود آمدن اين احساسات ميشويم .زماني كه افكاري هم چون (من هميشه بايد كنترل خودرا نگه دارم ،بايد هميشه موقعيت ها را كنترل كنم )در ذهن ما وجود دارند در برخورد با برخي از موقعيت ها عصباني ميشوم .چون هميشه اين امكان وجود ندارد كه همه موقعيت ها را كنترل كنم .ما ميتوانيم به جاي نگه داشتن اين باورها با آن چالش كنيم ،وبا خود بگوييم "من توانايي كنترل چيزهايي كه خارج از كنترلم هستند ندارم ،بهتر است بپذيريم ،كه توان تغيير دادنش را ندارم .

در قدم اول فهرستي از عوامل كه خشم تان را برمي انگيزد تهيه كنيد ،وقتي بدانيد از چه چيزي عصباني ميشويد ،خودرا بهتر براي مقابله با آن آماده ميكنيد.

وقتي ريشه خشم خودرا شناسايي كنيد ،ميتوانيد خودرا تغيير دهيد.بنابراين مهم است كه بپذيريد خشمگين ميشويد وبايد راه چاره ايي پيدا كنيد."ريشه خشم بيشتر برميگردد به نگرشمان به زندگي ،به انتظارات و توقعاتي كه داريم و وقتي اين انتظارات با چيزي كه در واقعيت هست مطابقت ندارد ،حال ما را بد ميكند ".

 با كسي كه باعث عصبانيت شما شده احساس همدردي كنيد ،به او حق بدهيد گاهي اشتباه كند .

 سعي كنيد اعتماد سازي كنيد ،اگر به ديگران بيشتر اعتماد كنيد كمتر عصباني ميشويد .اين فكر كه ديگران ميخواهند شمارا عصباني كنند دور بيندازيد.

ياد بگيريد گوش كنيد ،برقرار نكردن ارتباط صحيح با ديگران از نداشتن مهارت گوش دادن ناشي ميشود .

 كساني كه باعث عصبانيت شما ميشوند را ببخشيد تا بهتر بتوانيد عصبانيت خودرا كنترل كنيد .

زماني كه عصباني ميشويد از ١تا ١٠بشماريد ،شمارش اعداد باعث می‌شود شما کمی از موقعیت فاصله گرفته و شدت انرژی منفی حاصل از عصبانیت در وجود شما کاسته شود .
زمانی که عصبانی هستید میتوانید به خودتان بگویید “ایست ،صبر کن .این زمان باعث می‌شود که بتوانید تا حدودی از اسیر بودن در دست احساستان رهایی پیدا کنید و موقعیت را بهتر ارزیابی کنید .
در روز کمی پیاده روی کنید ،قدم زدن موجب کاهش استرس و در پی آن کنترل خشم میشود.
مهارت خود آرام سازی و ریلکشن را تمرین کنید .تنفس عمیق را تمرین کنید ،به موسیقی کلایم گوش کنید .
کتابهایی در مورد مهارت خشم را مطالعه کنید .

                     شاد و موفق باشید 🌷🙏🏻