سلام دکتر

بچم از کودکی تا الان که ۹ ساله هست خیلی پرحرفه خیلی اذیتم از این موضوع همیشه اطرافیان از پرحرفیش گله دارن و حتی کلاس با دوستاش خیلی پرحرفی میکنه و خانمش ازش شاکیه. خدا وکیلی چند جور باهاش رفتار کردم مشورت کردم نمیتونه کنترل کنه خودشو. چیکار کنم که این عادتش رو تغییر بده؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۵ شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام
وقت بخیر
شما  باید سعی کنی در ساعتی که برای گفت‌وگو با کودک مشخص کردی به کار دیگری مشغول نشی و تماس چشمی با فرزندتان برقرار کنید. حتی گاهی با کودک هم‌کلام شوید و بازخورد بدهید مثلاً بگویند «جدی میگی، این‌طوری شد و….
چون بیشتر اوقات کودکان برای جلب توجه پرحرفی میکنن.
تکنیک مدت زمان برای گفتگو رو میتونید براش اجرا کنید:
به‌محض تمام شدن مدت‌زمانی‌ای که برای گفت‌وگو مشخص‌شده،  بهتر ه به کودک بگویید که عزیزم، 30 دقیقه است که با من حرف می‌زنی من هم کار دارم، اجازه بده کاره‌ام رو انجام بدم و دوباره برمی‌گردم با هم حرف بزنیم، بهتر است تو هم این مدت کاراتو انجام بدی.

هرگز نباید از الفاظی چون «خسته شدم»، «بسته دیگه زیاد حرف زدی»، «وای حوصلم رو سربردی» و… استفاده کنند چراکه به کارگیری این جملات می‌تواند به سلامت روان کودک آسیب بزند.»
 «چنانچه پدر و مادر به این مسئله توجه کنند و طبق قانون و زمانی که تعریف کرده‌اند با کودک هم‌صحبت شوند و این قانون را ادامه دهند بعد از 10 روز پرحرفی کودک کمتر می‌شوند و شکل منظم‌تری به خود می‌گیرد. البته تعریف این قانون و مشخص شدن زمان نباید به این معنا و مفهوم باشد که در زمان‌های دیگر شما نباید با کودک حرف بزنید»
البته گاهی اوقات پرحرفی نشانه هوش کودک نیز میتواند باشد ولی نکته دیگه اینکه اگر علائم دیگری مثل پرتحرکی و صبر نکردن در کارها و یا عدم تمرکز و توجه و اینکه آیا در مدرسه مدام از سرجاش بلند میشه یا نه بررسی بشه و اگر این علائم رو داره حتما  با یک متخصص کودک مشاوره حضوری برید.
موفق باشید.