دست زدن کودک به آلت جنسی خود

سلام خدمت مشاور عزیز،یه دختر دارم ۸ سالشه چند وقته احساس میکنم به اندام جنسی خودش دست میزنه ،یعنی وقتی تنها هست یا در رختخواب هست یه جورایی خودارضایی، نمیدونم اسمش رو درست می زارم یا نه واقعا اعصابم خورده نمیدونم به روش بیارم یا دعواش کنم،چه رفتاری باید کنم یا چطوری ترکش بدم؟لطفا راهنمایی کنید

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۵ جنسیت زن شغل خانه دار
پاسخ مشاور

مشاور کودک و نوجوان

سلام؛ والد عزیز وقتی بچه‌ها نسبت به دنیای بیرون کنجکاو میشن و به دنبال کشف محیط اطراف هستن همین کنجکاوی رو نسبت به بدن خودشون هم دارن و می‌خوان بدن‌شون رو بشناسن؛ بچه‌ها همونطور که چشم، گوش و بدن خودشون رو کشف می‌کنن و از بازی با اونها لذت می‌برن، همانطور هم وقتی دستشون به طور تصادفی به آلت تناسلی‌شون می‌خوره، از بازی و دستمالی اون لذت می‌برن. قبل از سن ۴سالگی این رفتار تو بچه‌ها کاملاً انعکاسی و غیرارادیه ولی از این سن به بعد از این کار احساس آرامش و لذت می‌کنن. اما این نکته خیلی مهمه که بدونیم احساس لذتی که بچه‌ها از این کار می‌کنن با احساس لذت جنسی بزرگترها کاملاً متفاوته؛ تمام این رفتار‌ها در بچه‌های خردسال طبیعی، عادی و قابل انتظاره. بنابراین واکنش ما به این رفتارها خیلی اهمیت داره. معمولاً والدین در اینطور مواقع این پیام‌ها رو به بچه‌ها میدن: زشته، کثیفه، عیبه، دست نزن، مریض میشی و ... . یادمون باشه این پیام‌ها باعث ایجاد احساس گناه و شرم نسبت به این قسمت از بدن در بچه‌ها میشه و در واقع ما با دادن این پیام‌ها احساس مالکیت نسبت به بدنشون رو از اون‌ها می‌گیریم در صورتی که ما باید این پیام رو به بچه‌ها بدیم که بدنشون و اندامشون رو دوست داشته باشه. اغلب بچه‌ها این کار را برای کاهش اضطراب خود انجام می‌دهند بنابراین با آرام شدن شرایط و پایین آمدن میزان اضطراب این رفتار کمتر مشاهده شده یا خاموش می‌شود. ولی تا زمان پایین آمدن اضطراب با این پیش‌فرض که شما قبلا آموزش‌هایی در زمینه‌ی تربیت جنسی به فرزندتان داده‌اید در حال حاضر بهتر است زمانی که توانستید احساسات خود را مدیریت کنید با او در این رابطه صحبت کنید: دختر عزیزم من متوجه شدم شب‌ها به جای خصوصیت دست میزنی؛ میدونم که این‌کار احساس خوبی بهت میده آره؟ بگذارید در این رابطه با شما حرف بزند و در نهایت باید این را بداند که فقط می‌تواند این کار را در مکان خصوصی انجام دهد و این موضوع رو بدانید که این کار آسیبی به او نمی‌زند. در صورت مساعد شدن شرایط و ادامه این رفتار فرزندتان حتما از یک متخصص کمک بگیرید.