عذرخواهی باعث کمبود اعتماد به نفس کوک میشود؟

سلام. دختر من سه سال و 7 ماهه ست. بابت کار اشتباهی که می کنه عذر خواهی می کنه. چند بار و خیلی راحت هم میگه ببخشید.

چند روز پیش حین بازی با عموش حسابی رژ لب مادرشوهرمو مالیده این ور و اون ور. بعد به عموش گفته تو رو خدا ببخشید عمو معذرت میخوام به بابام نگو. عموش به شوخی گفته باید به بابات بگم. دخترم گفته نه نگو قول میدم دیگه نگو ( با زبون بچه گانه خودش این جملات رو گفته) در صورتی که از من و پدرش نمیترسه

اولا: به نظرتون خوبه که راحت عذرخواهی کنه؟

دوما: این عذرخواهی ها باعث کمبود اعتماد بنفسش در آینده نمیشه؟

ممنونم بابت پاسخگویی

اطلاعات تکمیلی

سن 34 جنسیت زن شغل کارمند وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک

سلام

یکی از مهارت های رفتاری که لازم هست کودکان در سنین پیش از دبستان  آموزش ببینند عذرخواهی بابت کار اشتباه هست .

پس اینکه کودک بعد از کار اشتباهی که میکند عذرخواهی میکند خیلی هم خوب است چون میداند کاری که انجام داده بد بوده اما نگفتید که بعد از هر بار عذر خواهی عکس العمل شما چیه ؟
و آیا کاری که بابتش عذر خواهی کرده باز هم تکرار می شود یا خیر ؟ یعنی عذر خواهی او بیشتر جنبه فرار از آن اشتباه را دارد یا واقعا متوجه شده کاری که کرده اشتباه است و طرف مقابل را ناراحت کرده . زیرا اگر نداند که به چه منظور عذر خواهی کرده اشتباهش را دوباره تکرار می کند .

 مثلا رژ مادر بزرگش رو به دیوار کشیده و از شما عذر خواهی کرده . حالا عکس العمل شما : نه حالت خشم داشته باشید و نه حالت پذیرایی که به کودک این حس منتقل شود که خب کار بدی هم نبوده نباشد . با حالتی که هم کار اشتباه او را تائید میکنید همراه با آرامش که او را حمایت هم میکنید . رژ مامان بزرگ رو کشیدی به دیوار .. اووهوم .. مامان بزرگ ناراحت میشه نه ... حالا چکار کنیم ؟ میتونید خودتون پیشنهاد بدید برای جبرانش یا از پیشنهادای خودشم استفاده کنید . بیا بریم دستمال بیاریم دیوارو پاک کنیم (جبرانی ) و یا مواردی در مقابل خودتان بود .
این موضوع برای همه اشتباهات او نیست بنا به حس مادریتان تصمیم بگیرید ، گاهی اشتباهات خیلی کوچک است فقط پذیرای او باشید

اینکه چند بار عذرخواهی میکند با او در حد فهمش از موضوع با او صحبت کنید .

چیزی که مهم هست اینکه حتی اگر خودتان هم در مقابل کودک کار اشتباهی کردید از او عذر خواهی کنید و در موردش با او صحبت کنید .
و با او همدلی کنید .

اینکه راحت عذر خواهی میکند خوب هست چه بسا این موضوع در او به شکل درست نهادینه شود در بزرگسالی هم در بسیار از روابطش به او کمک کرده اید .
 در مورد سوال دوم شما اینکه فکر کنیم که معذرت خواهی از عزت نفس کودک کم میکند باور اشتباهی هست کودک با عذر خواهی در واقع مسئولیت خود را پذیرفته است .

موفق باشید ...