مجازات تصادفی که منجر به فودت شده؟

سلام. آیا در تصادفی که منجر به فوت شود بجز دیه و حبس مجازات نقدی هم میشه ؟ و اینکه همه حبس ها رو میشه جرایم نقدی هم تبدیل کرد ؟

پاسخ مشاور

وکیل پایه یک دادگستری

با سلام
براساس ماده 714 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی هرگاه بي احتياطي يا بي مبالاتي يا عدم رعايت نظامات دولتي يا عدم مهارت راننده ( اعم از وسائط نقليه زميني يا آبي يا هوايي ) يا متصدي وسيله موتوري منتهي به قتل غير عمدي شود مرتكب به شش ماه تا سه سال حبس و نيز به پرداخت ديه در صورت مطالبه از ناحيه اولياي دم محكوم مي شود. همچنین رانندگی در حال مستی، نداشتن تصدیق رانندگی، داشتن سرعت غیر مجاز، حركت دادن اتومبیل با علم به وجود نقص فنی، عدم رعایت محل عبور عابر پیاده و عبور از محل های عبور ممنوع از  عوامل مشدده مجازات است كه حداقل مجازات را به میزان 3/2 حداكثر مجازات مذكور در این ماده افزایش می دهد.
اما در خصوص هزینه های مازاد بر دیه از جمله هزینه بیمارستان و درمان اگرچه به نظر می رسد اختلاف رویه در میان دادگاه ها وجود دارد اما  با توجه به راي اصراری شماره : 6 - مورخ 5/4/1375 هيات عمومي شعب حقوقي ديوان عالي كشورکه هزینه های مازاد  بر دیه را قابل مطالبه دانسته است میتوان با تقدیم دادخواست حقوقی ، این هزینه ها را از مقصر مطالبه نمود.
 موفق باشید