خجالتی و کمرو بودن کودک

با سلام. من دو فرزند ١١(دختر) و ٤ (پسر) دارم، چون در ايران زندگی نميكنم فرزندانم زياد با فاميل در ارتباط نيستند و اينجا با تعدادی از دوستان در ارتباط هستيم. دخترم از ابتدای تولد بسيار آرام و كمرو بود و هنوز هم اين مشخصات را دارد و پسرم هم مثل دخترم خيلی راحت دوست پيدا نميكنند و هردو خجالتی و نسبتا كمرو هستند. من و همسرم زندگی تقريبا آرام و بدون تنشی داريم البته من به دليل دوری از خانواده و مشكلات مهاجرت مقداری عصبی و پرخاشگر شدم و متاسفانه امكان رفتن پيش مشاور را در اينجا ندارم و واقعا نيازمند كمک هستم چون فكر ميكنم رفتارم شايد دليل رفتار فرزندانم هست چون حتی در گرفتن حق خودشون از بچه های ديگه كه زور ميگن هم موفق نيستن. لطفا منو راهنمايی كنين كه چیكار بايد انجام بدم تا بچه هام در جامعه مشكل دار نشوند؟ با تشكر

اطلاعات تکمیلی

سن ٤٠ جنسیت زن شغل كارمند وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده و کودک

دوست عزيزم سلام
نكته جالبي كه اشاره فرمودين اينست كه كمرو بودن و اينكه دنبال آرامش و تنش باشيد حتي اگر به بهاي تنها بودن هم باشد يكي از ويژگيهايي است كه در جو خانه شما و خانواده شما حاكم است ومطمئنا زماني كه من بعنوان والد اين احساس و عملكرد را دارم فرزندانم نيز الگوبرداري مي كنند.
مطمئنا مشكلات مهاجرت و تنش هاي بعداز آن چه خوب يا بد به منزله زلزله اي در درون خانواده ماست كه حالا بايد با شرايط جديد سازگار بشيم .
سعي كنيد با جملات و واژه هاي مثبت به فرزندانتان اعتماد به نفس و احساس شادي بدهيد و از واژه ها و جملات سرزنشي كمتر استفاده كنيد و نكته مهم اينكه آنهارا مجبور به برقراري ارتباط نكنيد چرا كه وضعيت را بدتر ميكند در عوض نگذاريد منزوي بشود؛ بعنوان مثال با دوستانتان و فرزندانشان مهماني در منزلتان برگزار كنيد و تنها اجازه دهيد در جمع باشد و انتخاب كند و اين حق طبيعي اوست.
و در مورد اينكه از حق خودشون دفاع كنند پيشنهاد ميكنم از منزل شروع كنيد براي مثال زماني كه از كارآنها عصباني يا ناراحت بوديد قبل از هراقدام و حرفي اجازه دهيد از خودشان دفاع كنند و اين به شما هم فرصت ميدهد كه از روي عصبانيت عمل نكنيد و به آنها ياد دهيد كه با داستان يا در ميان بازي يا نمايش عروسكي كه وقتي كسي به آنها زورگويي ميكند بايد قاطع و كوتاه بگويند كه من به تو اجازه نميدهم كه زور بگويي و اينرا هم از خانه تمرين كنيد.