اختلال تکلم کودک 17 ماهه

با سلام کودکی ۱۷ ماهه دارم که به دلیل عدم آگاهی من از مضر بودن تلویزیون تا پایان سیزده ماهگی یکسره تلویزیون نگاه میکرد به حدی که اصلا تکلم تقلید ارتباط چشمی عکس العمل به اسمش نداشت بعد کم کردن مدت زمان تلویزیون تکلمش در حد ماما بابا دد ساعت سلام که میگه س شد تقلید و ارتباط چشمیش خوب شد و در ۷۰ درصد مواقعه به اسمش عکس العمل نشون میده و در مواقعه ای که نشون نمیده چون سرگرم بازی یا بهر دیدن تلویزیون با اسباب بازی ها درست بازی می کنه سه چهارتا لگو می تونه روی هم بزاره حلقه ها رو درست میزاره بغل غریبه ها نمیره در جمع مشکلی نداره فقط دوست نداره غریبه ای بغلش کنه از اینکه تو اتاقی بزارمش و درو ببندم گریه میکنه اگه وسیله ای پرت کنم گریه می کنه و میره میاره از پرت کردن چیزی ناراحت میشه مگه حالت بازی باشه که ناراحت نشه یعنی بچه دیگه هم بدو دنبال اون شی یک ماه بود از حموم می ترسید باز خوب شد دستور پذیریشم کم فقط دستورهای ساده انجام میده مثل بیا بغلم دستش چیزی باشه بگم بده میده ساعت کو چراغ کو نشون میده اما بگم برو از اتاق چیزی بیار نمیاره احساس می کنم درکشم کمه من خیلی کم براش وقت گذاشتم و بچه ام از صبح تا شب خونه و  چون من تو شهرمان غریبم با بچه همسن خودش اصلا در ارتباط نبوده خیلی کم پارک میبرم وقتی هم که میریم دوست داره یا بچه ها رو نگاه کنه یا تو پارک راه بره و بره بالا نیمکت ها هشت ونیم ماهگی نشست پایان یازده ماهگی چهار دست و پا رفت پایان پانزده ماهگی راه رفت دکتر متخصص اطفال میگه چون کارهاشون دیر انجام داده تکلمشش با تاخیر و ممکنه ارثی هم باشه چون همسرم دیر حرف زده می خواستم راهنمایی کنید آیا بچمو ببرم گفتار درمان یا بزارمش مهد که با بچه ها در ارتباط باشه یا نه خودش درست میشه لطفا راهنمایی کنید

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۰ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

گفتاردرمانگر

سلام وقتتون به خیر
مرسی از توضیحات کامل و عالیتون عزیزم
درک میکنم حس عذاب وجدان دارید ولی اشکالی نداره قابل جبرانه این قضایا که گفتید
بله تلویزیون متاسفانه تاثیر چندان مناسبی نداره و گاها اختلال توجه میاره

بله با توجه به حرکتیش که همگی با دو تا ۴ ماه تاخیر بوده گفتار هم همون قدر تاخیر داره اما میشه که بهترش کرد
زمان بازی کردن رو با کودکتون بیشتر کنید با حیوانات با پازلها و با عروسکها و سعی کنید درکش رو حداقل این مدلی بالا ببرید
نه مهد رو توصیه نمیکنم اما اگر هزینه اش رو دارید ببرید بازی درمانی تا هم توجه هم درک و هم خزانه واژگانش باالاتر بره
در کنارش میتونید یک روز درمیون پارک ببرید و با کمک شما تاب سواری کنه یا سرسره یا هرچی که خودش میخواد
اگر همچنان تا شیش ماه دیگه تغییر نکرد به گفتاردرمانی مراجعه کنید
موفق باشید
​​​​​​
​​​​​