با عرض سلام من پسرم 5 سالشه و پسرخواهرم یک سال و نیم بزرگتره وقتی که بچه ها با هم بازی میکنن پسرخواهرم اصلا به پیشنهادهای پسر من توجهی نداره و مدام دوست داره هر چیزی که اون میگه همون بشه اگه باهاش مخالفت بشه جیغ و داد میکنه حالا من پسرم گفتم حرفشو قبول نکن نذار زور بگه یک بار تو حرف اونو گوش بده یکبار اون حرف تورو اگه هم گفت باهات بازی نمیکنم اشکال نداره بیا خودم باهات بازی میکنم حالا میخواستم ببینم حرف من درسته یا نه اصلا تو بازیشون دخالت نکنم و بذارم هر جور دوست دارن بازی کنن؟

اطلاعات تکمیلی

سن 30 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک

مادر عزیز سلام

وقتی کودکان با هم بازی میکنند بهتر هست تا زمانی که خودشان از عهده حل اختلافاتشان بر می آیند بزرگتر ها دخالت  نکنند .

از دور نظاره گر بچه ها باشید اگر کار نزدیک به کتک کاری شد , یا یکی از طرفین کمک خواست بی طرفانه جلو بروید و به آنها کمک کنید .

گفتن این موضوع  که «از حق و سهم خودشان بدون خشم و قهر دفاع کنند » مشکلی ندارد یا مثلا بگوئید «اگر پیشنهاد او را دوست نداشتی می توانی بازی نکنی و به دوستت بگی که نمی خوای این بازی رو ادامه بدی» بهش قدرت انتخاب بدید  یا میتوانید یه راهکار بهش نشان بدهید مثل اینکه « اگه تو یه پیشنهادی دادی و اون نمیخواست قبول کنه از یه بزرگتر کمک بگیرن و روی کاغذ بنویسن و براشون قرعه کشی کنید» یا «از خودش بپرسید که دیگه چه چیزی به ذهنش می رسه که این مشکل رو حل کنه » با این کار شما حل مسئله را بهش یاد میدهید و اینکه برای موضوعاتش فکر کند
این را هم بگویید که «اگر پیشنهاد دوستت را  دوست داشتی و دلت خواست می توانی به بازیت ادامه بدهی » ‌ بهش بگید که شما در هر حال کنارش هستید و اجباری نیست که بازی را انجام بدهد که دوست نداره. ( حق انتخاب دارد )
در ضمن خواندن کتاب های مربوط به مهارت های زندگی کودکان مثل حل مسئله و تفکر نقاد و تفکر خلاق ، تمرین کردن مضامین کتاب ها با کودک می تواند خیلی در الگو سازی رفتار کودک شما کمک کنده باشد