تلفظ صحیح واژه ها

سلام دکتر. من در تلفظ کلماتی که در میانه آن ها واژه های سین و لام هست مشکل دارم.  حس می کنم زبان بلند است . آیا می شود زبان را کوچک کرد . آیا راه درمانی وجود دارد؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۱۸ جنسیت مرد شغل محصل وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

گفتاردرمانگر

با سلام به شما
ابتدا بفرمایید این مشکل به تازگی برای شما ایجاد شده یا در شما وجود داشته ؟
اینکه تنها حروف س و ل را در موقعیت وسط کلمات نمی توانید تولید کنید به بلندی زبان شما ارتباط ندارد . بیشتر به نظر می‌رسد  به الگوی شما در قرار دادن زبان در جایگاه درست مرتبط است . به این صورت که در حین تولید صدای س یا ل در موقعیت وسط کلمه و در ترکیب با حروف دیگر باید زبانتان را به طور مناسب در داخل دهان در جایگاه تولید صدای س و یا ل قرار دهید . نوعی اختلال تلفظی در برخی افراد با عنوان لیسپ فرنتال دیده می شود که در حین تلفظ و بیان برخی حروف ( س و ش و ز که حروف سایشی نامیده می شوند ) قسمتی از زبان ( نوک زبان ) بیرون از دهان و به صورت نادرست قرار میگیرد که  با آموزش جایگاه درست حروف قابل درمان است .
در نهایت به شما پیشنهاد میکنم به گفتاردرمانی جهت بررسی و ارزیابی ساختار  و عملکرد اندامهای گویایی تان  مراجعه بفرمایید .
موفق باشید