کاهش تکلم کودک یک سال و هشت ماهه

نوه ام زمانی که هشت ماهه بود ماما بابا عمه را ادا میکرد. اکنون یک سال و هشت ماه دارد آن کلمات را ادا نمیکند فقط بابا و دد را ادا میکند. پسر و عروسم گاها مشاجره دارند. مادر بزرگ و پدربزرگ ایشان هم همین طور. نوه ام در ساعات کار مادرش نزد آنهاست. اینجانب بعنوان مادربزرگ چه اقدامی برای افزایش تکلم ایشان انجام دهم؟ آیا مشکلی وجود دارد؟ آیا ممکن است بدلیل جو پر تنش باشد؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۴۸ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

گفتاردرمانگر

با سلام و ادب.
کودکان ممکن است در حوالی هشت ماهگی شبه کلماتی را ادا کنند، که بزرکترها ان را به عنوان کلمه در نظر می گیرند، اما در این سن، این تعداد کلمه نشان دهنده تاخیر کلامی شدید است.
پیشنهاد می کنم، ابتدا به یک‌گفتاردرمانگر مراجعه بفرمایید تا کودکتان را کامل از نظر درکی، بیانی، هوشی و شناختی ارزیابی کند.
از گفتاردرمانگر بخواهید که یک نامه ارجاع به شنوایی شناس بنویسد تا از نظر سیستم شنوایی مورد ارزیابی قرار گیرد.
 مشاجران خانوادگی ممکن است در رشد گفتار تاثیر گذار باشد اما تاخیر تااین شدت صرفا ناشی از مسایل خانوادگی نیست.
موفق باشید.