تاخیر رشدی کودک 13 ماهه

آقای دکتر دخترم بااینکه ۱۳ ماهشه هرچقدر بهش یاد میدم دس دسی نمیکنه بای بای نمیکنه. احساس میکنم به عنوان یه بچه یک ساله متوجه حرفهای من نمیشه الان نشستنش کامل نیست یعنی هنگام بازی میفته حرف اصلا نمیزنه با دوتا دستش دوتا چیز متفاوت رو نمیگیره به نظرتون دخترم از لحاظ ذهنی مشکل داره؟ منظورم دیرآموز یا خدایی نکرده عقب مانده ذهنیه؟؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۱۳ماه جنسیت زن وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

کاردرمانگر

با سلام

برای اینکه نگرانی شما کمی برطرف بشه باید دقیق به سوالات زیر پاسخ بدین ---سه پاسخ بلی  /گاهی/هنوز نه   باید به این سوالات داده بشه تا مشخص بشه که آیا جای نگرانی وجود داره یاخیر
این سوالات مربوط به سن یکسالگی میباشد یعنی یکماه کمتر از سن کودک شما -

۱.وقتی از کودکتون سوالی میپرسید آیا کودک سرش را به معنی بله  یا خیر تکان میدهد؟

۲.اگر فرض کنیم که چند تا وسیله مثل توپ  /کلاه یا قاشق رو اطراف کودک قرار داده باشیم---بپرسیم توپ کجاست به نظر شما به سمت توپ سرش را برمیگرداند یا به سمتش حرکت میکند؟

۳.زمانی که کودک چیزی میخواهد درخواست خودش را با اشاره به ان شی بیان میکند؟

۴.آیا کودک علاوه بر ماما یا بابا کلمه دیگه ایی هم میگوید یا اصلا همان مامان یا بابا را هم نمیگوید؟

۵.آیا وقتی دست کودک خودتون رو گرفتین کودک میتونه یک قدم به جلو برداره؟
۶.آیا کودکتون میتونه دستش رو به یک شی بلند تر از قد خودش بگیره و ازحالت نشسته یا دوزانو به حالت ایستاده در بیاد؟

در صورتی که تعداد ۴ مورد یا بیشتر از سوالات فوق را کودک انجام نمیدهد برای ارزیابی بیشتر به متخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه کنید .

با سپاس
نعیمی