کدام نوع از زایمان برای مادر باردار عوارض کمتری به دنبال دارد؟ طبیعی یا سزارین؟
پاسخ مشاور

کارشناس ارشد ژنتیک موسس مرکز ژنتیک رویانا

سلام دوست عزیز مقایسه زایمان طبیعی وسزارین : روش ارجح در تمام کتب ومنابع علمی زایمان طبیعی ست. متاسفانه در کشور ما به علت ترس زیادی که خانم ها از زایمان طبیعی دارند آمار سزارین افزایش پیدا کرده . ولی در کشور ها پیشرفته دنیا که خانم ها طبیعتا در اون کشورها به دنبال روش های بهتری برای زایمان میگردند زایمان طبیعی بیشتره. در اون کشور ها ممکنه خانم ها تمایلی به شیر دادن به فرزندشون نداشته باشن و این کارُ مغایر با حس استقلال زنانه خودشون بدونن (یعنی در درجه اول به خودشون و در درجه بعدی به فرزندشون فکر میکنن)ولی با این حال اون ها زایمان طبیعی رو انتخاب میکنند. چون میدونن با زایمان طبیعی سلامتشون بیشتره. یادتون باشه زایمان سزارین یک نوع عمل جراحی ماژور هست . وفقط زمانی که ضرورتی مثل غیر طبیعی بودن ساختمان لگن ، تنگی لگن ، جنین ماکروزوم (بزرگ) و قرار عرضی ، بیماری های مادر مثل پره اکلامپسی (فشار خون حاملگی) و .... وجود داشته باشه توصیه به انجام زایمان سزارین میشه. تحقیقات نشان داده در زایمان طبیعی بچه ها باهوش ترند در زایمان طبیعی احتمال مشکلات تنفسی برای نوزاد خیلی کمتر از زایمان سزارین است چون در طی زایمان طبیعی به تدریج که جنین خارج میشه مایعاتی که در ریه نوزاد وجود دارند خارج میشه درحالی که در سزارین این اتفاق نمی افته. سزارین ریسک ترومبو آمبولی را بیشتر میکنه. میزان خونریزی در زایمان سزارین ۲برابر زایمان طبیعیه