بدخلقی كودک

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 2849 بازدید 4 تبادل تجربه

سلام و وقت بخير.

دختر من چند روزه خيلی بد خلق و كم اشتها شده، مدام خواسته هاشو با نق زدن و گريه ميگه، اصلا شلوار پاش نميكنه و ميگه ميخوام راحت باشم، حمام نمياد و ميگه دوست ندارم موهام خيس بشه و خيلی كم غذا ميخوره، در حالی كه بچه آرومی بود تا قبل از اين و اصلا اهل نق زدن و اين چيز ها نبود..به نظرتون رفتار درست ما بايد چطور باشه باهاش؟

من و پدر رابطه خوبی داريم و مشكلی هم خداروشكر نداريم كه بگم شايد موجب استرس شده براش. ممنون ميشم راهنماييم كنيد؟

اطلاعات تکمیلی

سن ٣٠ جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و نوجوان

سلام وقت شما بخیر
اول اینکه ای کاش سن دخترتان را ذکر می کردید که متناسب با دوره‌ی رشدی او بگویم که رفتارهای به ظاهر لجبازی‌اش طبیعی است یا خیر؟
چون در سنین حدود ۳_۴ سال کودکان به خاطر استقلال طلبی و خودمختاری با خانواده به شدت مخالفت می‌کنند و می‌خواهند همه چیز را تحت کنترل خود در آورند و به اصطلاح حرف گوش نمی‌کنند و این کاملا طبیعی است .
در مورد کم اشتهایی هم باید ببینید که آیا خیلی به محیط سرگرم نشده ،که بخواهد زمان بیشتری را بازی کند؟
کج خلقی‌هایش به دلیل همین گرسنگی و عدم خواب کافی نیست؟
اینها مطالب مهمی است که بتوانید ریشه‌ی رفتارهایش را متوجه شوید.
اما نحوه‌ی برخورد شما بسیار مهم تر است
اینکه اگر می‌خواهد با نق زدن یا گریه کردن کار خودش را پیش ببرد و به خواسته‌اش برسد ،اصلا نباید این اتفاق بیافتد.
یعنی بدون هیچ عصبانیتی و اخمی گریه ها و نق زدن‌هایش را باید نادیده بگیرید
چون این رفتار ها به تازگی شروع شده ،با همین نادیده گرفتن می‌توانید خیلی سریع از بین ببرید آنها را
و در مقابل هر زمان که رفتاری غیر از اینها را داشت به شدت مورد توجه قرار دهید و تشویق کلامی کنید که آنها تقویت شود .
در لباس پوشیدن ،حمام رفتن و همچین مواردی لطفا قاطع باشید و با روی باز بگوئید که باید این کار را انجام دهد
فقط به او حق انتخاب بدهید،به طور مثال بگوئید الان برویم حمام یا عصر که پدر برگشت ؟ و هر کدام را اعلام کرد همان کار را انجام دهید ،این شکلی اون استقلال طلبی فرزندتان را هم نادیده نگرفتید
یا حتی لباس ،۲ تا از لباس هایش را بگذارید و بگوئید کدام را می‌پوشی؟
فقط کافی‌ست که پدر و مادر مقتدری باشید تا تربیت عالی داشته باشد فرزندتان
با سپاس

تجربه شما

سلام من چند روز پیش حواسم نبود داشتم لباس پسرمو از تنش درمیوردم انگشت شستمو روی سرش فشار آوردم جاش مونده مشکلی براش پیش میاد الان ۵ ماه و ۲۰  روزشه

سلام وقت بخیر

دختر من سه سال و نیمش هست، همه چیز براش فراهم میکنم هرچی که اشاره کنه، متاسفانه خیلی خودمختار ،کج خلق و بددهن شده و دو هفته ای میشه که خیال پردازی میکنه و دروغ میگه، از لحاظ غذا خوردن فقط نیمرو میخوره و هل هوله ،نمیدونم چکار کنم تمام روش های تشویق و تنبیه رو انجام دادم،حتی بی توجهی ولی آخرش برنده میشه و بعد از کلی گریه زاری و جیغ زدن به هدفش میرسه، موقعی که چیزی میخواد و نیست یا من مخالفت میکنم شدیدا دست بزن داره حتی وسایل دم دستت رو پرتاب میکنه، مادربزرگش رو دوست داره ولی دیشب بنده خدا رو کلی کتک زد و گفت از خونه مون برو بیرون، شرمنده رفتارش شدم، دوست ندارم دخترم اینجوری باشه،دخترم خیلی مهربون و خوش برخورده دلم  میخواد این لحظات رو از رفتارش پاک کنم، لطفا راهنماییم کنید، ممنون از همکاریتون

من ۳۶ سالمه،خانه دار و پدرش ۳۷ سال

با سلام وقت بخیر،

دختر خواهرم حدود ۲۱ماهه هستن،

تازگی برای به کرسی نشاندن خواستش خودزنی میکنه، گریه و جیغ های وحشتناک، حتی صورت خواهرم رو چنگ زده،

گریه می کنه و به خواهرم میگه برو اونور، و خودش میره کناری و گریه میکنه، خواهرم میره جلو باز جیغ می کشه.

نمی دونیم باید چیکار کنیم ،کلا توی لباس پوشیدن و اینا با دعواست.

خواهرم خیلی صبوری میکنه، نمی دونیم علتش از چیه.

@robi1371

با سلام

وقت شما بخیر

با توجه به توضیحاتی که در سوال بالا هم ذکر کردم،دختر خواهر شما با این رفتارها سعی بر کنترل محیط و به خصوص مادرش دارد

برای همین باید ایشان با درایت فقط زمانی که دارد به خودش و دیگران آسیب می‌زند بدون آنکه عصبانی شود مانع او شود ،گاهی اوقات دستانش را بگیرد و حواسش را پرت نماید ،گاهی اوقات که خطر آسیب رسانی ندارد رفتارها و جیغ هایش را نادیده بگیرند .

اگر خود زنی‌هایش خطرناک نیست به هیچ عنوان به آن توجه نکنند ،تا مدتی ادامه خواهد داد ولی وقتی به نتیجه نرسد آرام آرام تغییر رفتار خواهد می‌دهد.

به او در عمل باید این پیغام را بدهند که نمی‌تواند با این کارها به خواسته‌هایش برسد.

و باز هم به او حق انتخاب در لباس پوشیدن بدهند و آرام آرام به او آموزش دهند که خودش لباس بپوشد ،که خود این استقلال داشتن بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد.

در مجموع وارد نزاع با کودکان نباید شد،چون حتما والدین شکست خواهند خورد.

سلام دختر من ۳ ساله است و خیلی لجباز شده در صورت اینکه قبلا این جوری نبوده ولی نمیدونم چه جوری رفتار کنم که لجبازی نکنه وحتی از من حساب ببره ممنون میشم منو راهنمایی کنید

@رهایی۱۳۹۵

سلام وقت شما بخیر

این سن آغاز خودمختاری‌های کودک است برای همین نباید مانع آنها شد ،فقط باید برخورد مناسبی داشته باشید

برای انجام هر کاری ۲ تا پیشنهاد داشته باشید که بدین شکل این حس خودمختاری و استقلالش را از بین نبرید و همچنین آن اتفاقی که نیاز دارید بیوفتد، انجام شود.

متاسفانه کودکان این دوره را نمی‌توان با ترس و حساب بردن تربیت کرد ،فقط با مشارکت و دادن مسئولیت می‌توان کودک سالمی را رشد داد.

اگر هم می‌خواهید مقتدر باشید ،جایی به او " نه " می‌گویید تحت هیچ شرایطی موضع خود را تغییر ندهید و ثابت قدم باشید.

بنابراین جایی که می‌دانید می‌توانید انعطاف به خرج دهید از ابتدا این کار را نمایید.

توصیه می‌کنم حتما کتاب " کودکان خوشبخت" را مطالعه بفرمائید.

با سپاس