لکنت زبان کودک یک ساله

سلام من کودکی یک ساله و نیمه دارم که فقط میتونه بگه مامان البته تو ۸ماهگی این کلمه ها رو میگفت بابا،نه نه،به به،داد، ولی الان فقط مامان با اشاره دست حالیم میکنه چی میخواد اسم اون چیز رو نمیگه..حرف میزنه ولی نامفهومه، من بخاطر این نگرانم وقتی حرف میزنه یه مکث کوتاه میکنه انگار نفسش نمیاد اینجوری نه که بگه م م م امان ولی مکث داره، مادرم میگه تازه داره زبون باز میکنه بخاطر همینه راهنماییم کنید لطفا

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۵ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

گفتاردرمانگر

با سلام به شما
ببینید اگر منظور شما لکنت در این سن است بعید به نظر می‌رسد این موضوع باعث مکث درحین بیان کودکتان شده باشد .  اصولا بین سن ۲ تا ۶ سالگی یعنی در زمانی که میزان کلمات و جمله گویی در کودک افزایش می یابد پدیده ناروانی در برخی کودکان و یا لکنت ایجاد می شود و در  واقع اختلالی در جریان گفتار پیش می آید . در مورد کودکتان در جایی عنوان کردید تنها کلمه مامان را می گوید ولی در جای دیگر بیان کردید زمانی که می خواهد صحبت کند دچار مکث می شود ؟؟؟؟؟؟؟؟ ابتدا مشخص کنید منظورتان از حرف زدن چیست صداسازی یا منظورتان همان کلمه مامان است . در این سن حدود ۵۰ کلمه را کودک بیان میکند . با توجه به اینکه کودکتان کلماتی را قبلاً بیان میگرده و الان بیان نمیکند باید بررسی شود . و آیتم های ارتباطی ( اشاره کردن .توجه به اسم درک دستورات ساده و بازی با اسباب بازی ها و مسائل این چنینی ) باید در ایشان مورد ارزیابی قرار گیرد . همچنین وضعیت تعاملی شما با ایشان و میزان آن . در ارتباط با مکث اگر احساس میکنید از لحاظ تنفسی به سختی چه در حین بیان کلمات و یا در حالت عادی دچار این حالت می شود بهتر است با متخصص اطفال مشورت کنید و و اگر تنها در موقعیت بیان کلمات این حالت را دارد به گفتاردرمانی مراجعه کنید تا به صورت حضوری کودک شما مورد ارزیابی قرار بگیرد و مشاورات دقیق تری با توجه به مشکل ایشان به شما داده شود .