لکنت زبان برادرم

سلام، یکی از آشناهمون پسری 23 ساله مجرد هست که حدودا از پنج یا شش سالگی دچار لکنت زبان شدند. علتشو دقیق نمیدونیم ولی حدس میزنم اون موقع استرس زیادی بهش وارد شد طی یه سری مسائل یا چون برادر بزرگتر رو مسخره میکرد و اداشو درمیاورد( برادر بزرگش یه مقدار کمی لکنت داره که زیاد مشخص نیست) میگن شاید چون تقلید میکرده خودش هم گرفته. نمیدونم ولی از وقتی نوجوون شد حدودا 18 یا نوزده سالش بود که چند سال به گفتار درمان های متعدد مراجعه کرد و نتیجه ای نگرفت و لکنتش اینجوریه که کلماتی که ح یا الف داشته باشه نمیتونه تلفظ کنه و انگار نفس کم میاره .و بشدت و خیلی هم اعتماد بنفسش کمه و استرسی هست. خواهش میکنم راهنمایی کنین که چطور درمان میشه؟ آیا مراجعه به روانکاو میتونه موثر باشه؟ تشکر

پاسخ مشاور

گفتاردرمانگر

با سلام بر شما
لکنتی که در کودکی ایجاد می شود در ابتدا به صورت رشدی بوده و تحت تاثیر فاکتور وراثت  است و تنها با تقلید نمی تواند ایجاد شود در ایشان زمینه لکنت وجود داشته و به همین دلیل تقلید کردن از لکنت باعث ایجاد لکنت در ایشان شده است  . گاهی این حالت در همان کودکی برطرف می شود و گاهی با توجه به پیش آگهی فرد ( شدت لکنت . بهبود  فردی که در خانواده لکنت داشته . میزان تداوم حضور در جلسات گفتاردرمانی . فاکتورهای شخصیتی و روانی فرد و شرایط محیط خانواده و نحوه برخورد اطرافیان به خصوص اعضای خانواده با این پدیده وموارد دیگر) تا سنین بزرگسالی ادامه پیدا می‌کند . ببینید درمان و بهبودی ایشان به انگیزه ایشان در جهت ادامه روند درمان ٫دریافت درمانهای درست و صحیح و اعمال آن در تمام موقعیت مرتبط است  . درمانهایی که در سنین بالا مطرح می شود هم بر  روانتر صحبت کردن و گاه روانتر لکنت کردن و همچنین تغییر نگرش‌های منفی که در فرد به دلیل لکنت کردن در زمان طولانی و عدم ایجاد ارتباطات کارآمد و موفق ایجاده شده و همچنین  درمانهای شناختی متمرکز است.  در برخی موارد در صورتی که ویژگی های رفتاری مانند اضطراب و الگوهای رفتاری که همراه با خجالتی بودن و یا اعتماد به نفس پایین و ویژگی رفتاری دیگر که هم می تواند در فرد به عنوان یک ویژگی که به صورت وراثتی در ایشان از کودکی وجود داشته مطرح شود و هم می تواند در اثر مسئله لکنت ایشان ایجاد و یا تقویت شده باشد که باید در این موارد با یک روانشناس مسئله را در میان بگذارید تا راهکارهای موثر را در این مورد به ایشان  بدهند که در برخی موارد که شدت این موارد زیاد باشد ارجاع به روانپزشک و مداخله دارویی در جهت رفع مشکلات اضطرابی داده می شود که این مسئله به میزان اثرات این نوع از رفتارها بر زندگی فرد و خود فرد تعیین میشود. اما باید بدانید اثرات این نوع رفتارها بر لکنت دو سویه است به این صورت که هم لکنت می تواند باعث تشدید اضطراب و افسردگی شود و هم این رفتار می توانند در شدت لکنت اثر گذار باشد . اینکه ایشان تنها در این دو مورد صدا دچار لکنت میشوند مسیله حادی به نظر نمیرسد و قابلیت بهبودی را دارد اما در نظر داشته باشید برخی الگوهای لکنت با افزایش سن به صورت عادت و جزوی از زندگی و حالات فرد می شود که تغییر این موارد نیاز به زمان و حوصله و انگیزه دارد که در خود فرد باید وجود داشته باشد . همچنین برای افزایش اعتماد به نفس از درمانهای گروهی هم می توانند بهره ببرند . در این سن اصولاً از راهکارهای مدیریت لکنت در تمام موقعیت می توان استفاده کرد تا فرد به صورت مستقل بتواند درمانها را در محیط خارج از جلسات گفتاردرمانی تعمیم دهد به شما پیشنهاد میکنم نا امید نشوید و درمان را به شیوه صحیح ادامه دهید .
موفق باشید