عدم مهارت مدیریت خشم

سلام‌. من ۱۸ سال سن بیشتر ندارم ولی از بچگی یک فرد پرخاشگر و عصبانی بودم دست خودم نیست خیلی زود عصبانی میشم و کنترلم رو از دست میدم در موقع عصبانیت اگه وسیله ای رو بشکنم آروم میشم با عصبانیتم همسرم رو اذیت میکنم و فوری با یک رفتارش بهم برمیخوره و بعدا خیلی از کارام و حرف هام پشیمون میشم؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۱۸ شغل آزاد وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست خوبم ممنونم از اینکه با ما در ارتباط هستین
یک کاغذ بردارید و در طول یک هفته تا 15 روز موقعیت ها و شرایطی که در اون بروز خشم و عصبانیت رو دارید رو یاداشت کنید
نحوه برخورد خودتان رو هم یاداشت کنید
در زمانی که فرصت دارید روی برخورد هاتون فکر کنید و ببینید در اون شرایط چه رفتار مناسبی رو میتوانید جایگزین خشم و عصبانیت خودتان بکنید
زمانی که طی یک مدت دو هفته ای موقعیت ها رو ثبت کنید متوجه خواهید شد که به طور مرتب اون موقعیت ها تکرار میشن و به هم شبیه هستن و شما میتوانید در خاطرتان نگه دارید که چطور از اون موقعیت به نحو بهتری گذر کنید، مثلا اون جا رو ترک کنید، شعری یا جمله ای رو که آرام‌بخش هست زمزمه کنید نفس عمیق بکشید، یک لیوان آب سرد میل کنید تا وقفه ای ایجاد بشه و اروم شید