پیامدهای بعد از تجاوز

سلام میشه از آسیب های تجاوز برای خود شخص بگین؟ این که بعد از چند سال چه اختلالاتی میتونه داشته باشه اون فردی که تجاوز دیده؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۳ جنسیت زن شغل محصل وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام. وقت بخیر
تجاوز یکی از شوم ترین پدیده های اجتماعی هست که ممکنه باعث آسیبهای جدی در فرد بشه. اما یکی از چیزهایی که در این موارد مهم هست اینه که قبل از تجاوز خود فردی که بهش تجاوز شده، آیا شخصیت قوی داشته یا خیر؟ و اینکه دید فرهنگی اطرافیان و خانواده به این موضوع چیست و چقدر حمایت وجود داره. معمولا افرادی که اعتماد به نفس یا عزت نفس پایینی دارند بعد از تجاوز بیشترین آسیب را  میخورند. همچنین اگر به درستی حمایت نشوند این آسیبها به بیشترین حد ممکن خواهد رسید. به صورت کلی تجاوز ممکنه باعث کمبود عزت نفس و اعتماد به نفس، اختلال استرس پس از حادثه (PTSD)، اضطراب، افسردگی و فوبیا (هراس) بشه و گاها این اتفاق ممکنه باعث ایجاد برخی اختلالات شخصیتی بشه به خصوص اگر این اتفاق در سنین پایین رخ بده و حمایت خیلی کمی هم وجود داشته باشه. در مجموع همه این موارد با کمک متخصص میتونه تا حد مطلوبی بهبود پیدا کنه و باید کمک کرد که فرد آسیب دیده بتونه به راحتی در مورد این مسئله صحبت کنه و کمکش کنیم که متوجه بشه مقصر نیست.