تکرار کردن صحبت دیگران در کودک دوساله

دخترم دو سال و نه ماهشه به شدت وابسته است و ترسو و توی جمع غریبه میچسبه به من .و نکته ای که خیلی منو آزار میده مدام صحبت های من یا دیگران رو تکرار میکنه  و به خود میگیره مثلا من میگم من مریضم و حالم خوب نیست اونم زود میگه من مریضم من حالم خوب نیست. مثلا تو تلویزیون یه چی نشون میده میگه این منم من اسمم باران نیست من پیشی ام من خرگوشم. من نی نی ام. حرکات بچه های کوچیک تر رو انجام میده و هر کاری یکی میکنه میگه منم همین طوریم.

گاهی باید اینقدر صداش بزنم تا جواب بده بگه بله میگم مگه اسم شما باران نیست چرا جواب نمیدی. توی جمع با بچه ها زیاد ارتباط نمیگیره به اون صورت. همش میترسم میگم نکنه طیفی از اوتیسم باشه خیلی خیلی نگرانم. میدونم که بچه ها تقلید میکنن و الگوسازی اما آخه در این حد؟؟؟

یه حرفی رو صد بار میگه .

خونه هر کسی میریم وسایلشونو میگه مال منه برمیداره براش توضیح میدم تو قصه هاش میگم اما خوب هنوز براش جا نیفتاده.

به نظرتون چه کنم من به شدت نگرانم.

پاسخ مشاور

دوست اوتیسم

با سلام
این نشانه ها لزوما نشانه اتیسم نیست. در بحث تکرار کلمات اگر کودک شما بی هدف کلمه و یا جمله ای رو تکرار میکنه باید بهش اهمیت بدین و نه اینکه تقلید از جملات داشته باشه. بحث تقلید از جملات هم باید بررسی بشه که در چه مواقعی هست و اینکه علتش چی می تونه باشه.
در بحث وابستگی باید میزان زمانی که شما با کودکتون وقت میذارین و مدت زمانی که از شما دوره و در نهایت اضطراب جدایی کودک بررسی بشه.
برای تشخیص اتیسم نشانه های بیشتری مورد نیاز هست.
پیشنهاد من به شما این است که به یک روانشناس کودک مراجعه کنید.