ارتباط چشمی کم و احتمال اوتیسم

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 135 بازدید 2 تبادل تجربه

سلام و خسته نباشید. من یک پسر 14 ماهه دارم که 38 هفته به دنیا اومده. قد و وزنش روی نموداره. دور سرش موقع تولد 34 بود و پایان 13 ماهگی 45.5 که مرکز بهداشت گفتن روی نموداره ولی نگرانم که کم باشه. که از نوزادی ارتباط چشمی ضعیفی داشته ولی رو به بهبوده. تا قبل از 7 ماهگی نگاهش رو می دزدید بخصوص وقتی تو بغل بود و فاصلش با اطرافیان کم بود.در حال حاضر ارتباط چشمیش با خودمون و خونواده هامون خوب شده و با غریبه ها هم رو به بهبوده ولی عالی نیست. قبلا همه میگفتن چرا نگاه نمیکنه ولی الان خیلی کم پیش میاد که کسی متوجه بشه و فکر میکنن که سرگرم شیطنته و کم توجه میکنه و چون گاهی هم نگاه و توجه میکنه جلب توجه نمیکنه. هنوز از فاصله نزدیک دوست نداره نگاه کنه مثلا وقتی تو بغلمه و کسی میاد جلوش نگاهش نمیکنه ولی وقتی ایستاده خیلی بهتر نگاه میکنه. توجهش تا حدی کمه مثلا وقتی میرم سر کار گریه نمیکنه و وقتی برمیگردم ذوق نمیکنه ولی حواسش هست که کی میره و میاد. وقتی کسی زنگ میزنه میگه کیه و میره جلوی در. غریبی نمیکنه و راحت پیش مادرم و مادر شوهرم میمونه و من سر کار میرم. اما تو جمع جدید که وارد میشیم اولش میچسبه به من و قایم میشه و بعد کم کم وارد جمع میشه. توجهش به اشیا بیشتر از آدماست ولی دوست داره بهش توجه بشه تو جمع گاهی دالی بازی میکنه خودش قایم میشه و میاد بیرون و میخنده که بقیه باهاش بازی کنند. هنوز مامان و بابا صدا نمیکنه. به تبلیغات تلویزیون و آب بازی خیلی علاقه داره. گاهی چرخ های ماشینش رو میچرخونه ولی در حد 30 ثانیه و گاهی هم روی زمین هلشون میده و میگه قان قان.

از نکات مثبتش هم بگم. از نظر حرکتی همیشه کاراش به موقع بوده گردن گرفتن، نشستن، سینه خیز رفتن، چهار دست و پا رفتن، ایستادن و راه رفتن. از  13 ماهگی راه میره. تو 14 ماهگی بیشتر از 10 کلمه مفهوم دار میگه. قبلا بیشتر اشاره میکرد و الان بیشتر مواقع چیزی رو بخواد دست من رو میگیره و میبره اونجا ولی از 11 ماهگی اشاره داره. تقلیدش هم خوبه از 9 ماهگی دست دستی و بای بای و سرسری و این جور کارا رو یاد گرفته. ادای خیلی از کارای ما رو در میاره مثل عطسه کردن و خمیازه کشیدن. واکنش به اسمش خوبه مگر موقع تلویزیون دیدن. کاربرد اشیا رو بلده مثلا با لیوان آب میخوره با نی آب میخوره با کنترل تلویزیون رو روشن میکنه کاربرد شونه و عطر و خیلی چیزای دیگه رو هم بلده. خیلی چیزا رو زود یاد میگیره مثلا عطر من رو میبره سمت گردنش میگه پیس پیس. جاهایی که میخوام نره میگم نه نه بعد میره اونجاها خودش میگه نه نه. جواب یه سوالایی رو میده که فکر میکنم حفظ کرده مثلا چند تا دوستم داری؟ یا مامان چکار میکنه؟ یا کجا بریم؟ درک هم در حد بیا بشین بده بگیر داره یا بگم توپ رو بده به بابا میبره میده. بگم دستات رو ببر بالا یا چشمات رو ببند یا دست بزن انجام میده. بای بای بلده و تو خونه بگم بای بای کن میکنه ولی وقتی از مهمونی میایم بیرون و باید بای بای کنه خیلی کم پیش میاد که بگم و انجام بده.

به خاطر ارتباط چشمی و کم بودن توجه و غریبی نکردنش نگران اوتیسم هستم. لطفا من را راهنمایی کنید. آیا نگرانیم بجاست؟

اطلاعات تکمیلی

سن 37 جنسیت زن شغل طراح وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر

اطلاعاتی که فرستادین کامل بوده ولی تعدادی سوال باقی میماند که مربوط به حیطه ارتباط می باشد لطفا به این ها پاسخ  بدین تا بتونم دقیقتر راهنماییتون بکنم:

۱.آیا کودک ماما یا بابا میگوید؟اگر جواب بلی است آیا کلمه دیگری بجز اینها میگوید؟

۲زمانی که کودک چیزی را میخواهد آیا به ان اشاره میکند یا دست شما را میگیرد و شمارا نزدیک  آن میبرد؟

۳.آیا کودک میتواند سرش را به معنی بله یا خیر در مقابل یک سوال تکان دهد؟

۴.آیا کودک به تصاویر کتاب دست میکشد؟تلاش میکند آنها را بردارد؟

۵.زمانی که از کودک خود در مورد یک شی یا مکان آشنا سوال میکنید آیا او درست انجام میدهد؟

مثلا وقتی میپرسید توپت کجاست؟یا وقتی میپرسیدلباست را بیار بده به من یا برو بالشت خودتو بیار درست برنامه ریزی میکند و انجام میدهد؟

با ارادت

نعیمی

تجربه شما

با سلام مجدد

باتوجه به پاسخ هایی که دادین به نظر من در توجه و تمرکز کمی مشکلاتی وجود داره اما اصلا جای نگرانی نیست -پیشنهاد من یک جلسه مشاوره گفتاردرمانی برای دریافت مشاوره راهکارهای تعامل بهتر ارتباطی با فرزندتون و یک جلسه مشاوره کاردرمانی برای دریافت راهکارهایی جهت انجام بازی هایی که منجر به افزایش تمرکز بیشتر در فرزندتون بشه هست تا نگرانیهاتون کم بشه----اما اینکه این کودک الان دارای تشخیص خاصی باشه و یک اختلال قابل توجه داشته باشه با توضیحاتی که شما دادین باید بگم خیر مشکل خاصی در فرزندتون به نظر نمیرسه و جای نگرانی نیست.

با سلام. ممنون از پاسخ شما. جواب سوال هاي شما را در ادامه نوشتم.

١- پسرم ١٤ ماهشه. ماما و بابا رو ميتونه بگه ولی برای صدا كردن ما از آنها استفاده نميكنه فقط اگر بگم بگو ماما يا بابا ميگه. ولی كلمات ديگری رو ميتونه بگه كه مفهومشون رو ميدونه و كاربردی استفاده ميكنه كه بيش از ١٠ كلمه ميشه مثل آب يا به به يا كفش (ميگه دفش) يا بُرُس (ميگه بُ) يا اسب (ميگه اَت) يا تلفن (ميگه الو) يا حموم (ميگه حم).

٢- پسرم از ١١ ماهگی هر چيزی رو ميخواست بهش اشاره ميكرد ولی از ١٣ ماهگی اشاره كردنش خيلی كم شده و بيشتر دست من رو ميگيره و نزديک چيزی كه ميخواد ميبره. مثلا ميخواد ببرمش حموم من رو ميبره دم حموم و ميگه حم (حموم). اگر بگم اسبت كو يا عكس كو يا تلويزيون كو برميگرده بهشون نگاه ميكنه ولی اشاره بهشون نميكنه. البته زمان هايی كه ميبريمش خريد يه دفعه ميبينيم به يه جا اشاره ميكنه و بعد ميبينيم اونجا بادكنک يا چيز رنگی هست كه توجهش رو جلب كرده.

٣- پسرم هنوز سرش رو به معنی بله و خير تكان نميده و البته اين رو يادش نداديم هنوز. بله رو در كلام هم بلد نيست. نه رو ميتونه بگه ولی هنوز موقعيت استفاده ازش رو ياد نگرفته.

٤- پسرم كتاب هاش رو ورق ميزنه و به تصاويرش دست ميزنه ولی اين كه تلاش كنه كه اونا رو برداره نديدم انجام بده.

٥- چند تا فعل رو بلده مثلا بگم بشين يا بيا يا بده و بگير رو انجام ميده. چند تا از وسايل رو هم ميشناسه مثلا بگم توپ رو بده به بابا يا الو رو بده به خاله انجام ميده. ولی اگه بگم توپ رو از تو اتاقت بيار بده به بابا بلد نيست.