رفتارهای جلب توجه در سالمند

با این حالات مادر بزرگم چه کنیم؟

با سلام و وقت بخیر

مادر بزرگ حدود ۷۰ ساله ای دارم که از لحاظ سلامتی مشکل و یا بیماری خاصی ندارد فقط دچار فراموشی و مشکل در حافظه کوتاه مدت هستند به عنوان مثال ایشان قرص خود را مصرف میکند و ده دقیقه بعد فراموش میکند که مصرف کرده و وسایلش را دایما گم میکند و تنهایی جایی نمیتواند برود حتی مسیر های کوتاه را گم میکند.

مشکل ما اینجاست که ایشان بخصوص بعد از فوت همسرش بشدت بهانه گیر و نیازمند توجه شده اند. ایشان مانند یک کودک دو ساله و حتی بدتر از اون نیاز به این دارد که کسی سرگرمشان کند و حتی از کودک هم بدتر هستند چون کودک حداقل با اسباب بازی بازی میکند ولی توقع ایشان اینست که ما باید دایما برایشان وقت بگذاریم و ایشان را به گردش و ...ببریم و ۱ ساعت اگر  او را به حال خود بگذاریم شروع به بازی درآوردن میکند

در مواقعی خود را به مریضی میزند و تمارض میکند و بدن خود را به لرزیدن در میاورد و‌تقاضای مداوم شیر قرص دارو میوه و از این قبیل میکند.من این طور فکر میکنم که با وجود رسیدگی بسیار زیاد ایشان همچنان از این توجه ما سو استفاده میکند و از این کار لذت میبرد .در طول روز با موبایل خودحداقل به ۵ نفر از فامیل زنگ میزند و حرف های تکراری میزند، در خانه خود اگر تنها بماند شروع به زنگ به بچه های خود میکند و گریه و زاری راه می اندازد. محل سکونت ما تهران و تمام فامیل و مادریزرگ شهرستان هستند.

الان دو‌ماه هست ک در منزل ما میمانند و مادر من بشدت ناراحت و درمانده هستند و بدلیل اینکه احساسی هستند وفکر مرگ مادر عذابشان میدهد و نمیخواهند کاری بکنند که بعدها عذاب وجدان بگیرند.

سوال من از شما این است که آیا اینها نشانه های طبیعی یک فرد سالخورده است؟ و اینکه ما در این شرایط چه کاری میتوانیم انجام دهیم ؟

اطلاعات تکمیلی

جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر

سلام
رفتارهای توجه طلبی در سالمندان به دلیل احساس عدم امنیت بسیار شایع است که البته شدت آن در سالمندان مختلف بسته به میزان احساس عدم امنیت و اضطراب آنها متفاوت است.
شما و اطرافیان باید تا جاییکه می توانید سعی کنید به ایشان احساس امنیت بدهید و چه از لحاظ روحی و چه جسمی کاملا مراقب ایشان هستید. و درصورت تشدید علایم توصیه می شود برای کاهش اضطراب ایشان به روانپزشک مراجعه فرمایید