تشخیص افتراقی تاخیر حرکتی و فلج مغزی

سلام من پسری یک ساله دارم که تاخیر حرکتی داره. کارهایی که میتونه انجام بده میگم شما بگید که تاخیر داره یا خدایی نکرده فلج مغزی هست

بدون کمک میشینه. بدون کمک رو حالت چهار دست و پاست ولی حرکت نمیکنه اینم بگم که خودم تو اون حالت میذارمش. اگه به مبل تکیه اش بدم میتونه بایسته ولی زود خسته میشه انگاری میترسه نمیتونه راه بره اصلا کلا شله کمی. سرو گردن میگیره. دکترهای زیادی بردیم میگن تاخیر داره. سی تی اسکن گرفتیم گفتن قسمت جلوی سرش هنوز مغزش کامل نشده ولی مشکلی نیست به همسن و سالهای خودش میرسه من تو یه مقاله خوندم تا یک سالگی فقط ۶۰درصد مغز تشکیل میشه یعنی کودک من نرماله راهنماییم کنید خواهشا.

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۵ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر

تشخیص افتراقی بین کودکان دارای تاخیر حرکتی با کودکان مبتلا به فلج مغزی

به طورکلی مشاهده رشد حرکتی آهسته کودک،تون عضلانی غیر طبیعی و وضعیت بدنی غیر طبیعی از نشانه های اصلی تشخیص کودکان مبتلا به فلج مغزی می باشد.ارزیابی دقیق رفلکس های دوران نوزادی بسیار مهم است .به طور مثال در یک کودک که مبتلا به فلج مغزی نمی باشد پس از سن 6 ماهگی رفلکس حرکتی مورو دیگر مشاهده نمیشود و یا اینکه اغلب زودتر از  سن  12 ماهگی برتری دستی پیدا نمیکند.اینجا نکته ای مهم نهفته است که اگر برتری دستی زیر سن 12 ماهگی اتفاق بیافتد ،میتواند احتمالا یکی از نشانه های فلج یکطرفه اسپاستیک در کودک باشد.البته بیماری های ژنتیکی و پیشرونده نرورلوژیکی و نیز متابولیکی را باید قبلا از دایره تشخیص کنار گذاشته باشیم تا بتوانیم چنین تشخیص دقیقی بدهیم.

درواقع الگوی تشخیص در این زمینه به مشاهده بالینی کودک ،مشاهده سیر رشد او،بررسی سوابق فامیلی و البته گرفتن آزمایشهای پاراکلینیکی مثل MRI  ویا آزمایش های خونی برمیگردد.در حیطه کلینیکی پس از مشاهده بلافاصله کودک را از لحاظ توانایی شنیداری ،توانایی دیدن و یا اختلالات بینایی و ادراک حس لامسه و درد و البته از لحاظ مهارت های شناختی باید مورد ارزیابی دقیق قرار داد.پس از این فرآیندهای دقیق بالینی و  البته تجارب متعدد در این زمینه می توان تشخیص دقیقی ارائه نمود که همه این فرآیندها توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب کودکان انجام میشود.البته برخی از ارزیابی های کلینیکی که مخصوص رشته کاردرمانی می باشد،مثل ارزیابی دقیق مراحل حرکتی ،مهارتهای حرکتی،الگوهای حرکتی و مهارت های شناختی وادراکی و ارزیابی دقیق مهارت های روزمره زندگی در کلینیک های کاردرمانی انجام خواهد شد ولی تشخیص اصلی را پزشک متخصص مغزو اعصاب کودکان خواهد داد.

اما در مورد فرزند شما من علائم مربوط به کودکان فلج شل را میگویم و شما حتما بدانها دقت کنید اگر همه این موارد صادق هستند حتما به پزشک متخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه کنید تا بررسی های دقیق تری صورت بگیرد

1.کنترل سر ضعیف

2.مهارت های ظریف و درشت به تاخیر افتاده

3.ضعف در عضلات تنفسی

4.شلی در ناحیه لیگامان ها و مفاصل

5.تعادل ضعیف

6.اختلال در نشستن و ایستادن به صورت مستقل

7.خستگی

البته این نکته اهمیت دارد که تحقیقا هم کودکان تاخیر حرکتی و هم کودکان فلج مغزی نیاز به خدمات دقیق و ماهرانه کاردرمانی دارند تا بتوانند مهارت های حرکتی خود را تا حد ممکن منطبق بر همسن های خود تقویت کنند