سلام من یه برادر دارم خیلی آدم خونه نشینی هست و اصلا از خونه بیرون نمیاد مسافرت نمیاد مهمونی نمیاد فقط واسه عروسی ما اومد و اگه مریض بشه میاد دکتر وسواسی هم هست مدام دستاشو میشوره ترس از ارتفاع و زلزله هم داره حالا چجوری باهاش رفتار کنیم حداقل بیاد خونه روستاییشون به زور هم دست بکار شدیم ولی فایده نداشت ۳۰ سالشه و مجرده درآمدشم از خرید و فروش اینترنتی بدست میاره

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۱ جنسیت مرد شغل کارمند مخابرات وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام، خیلی عالی و تحسین برانگیزه که شما توجه و اهمیت قایل شدید و در مورد شرایط ایشون سوال میپرسید و قصد دارید در حمایتشون باشید،
رفتارهای وسواس گونه ایشون منشا اضطرابی داره و بهترین کاری که میشه براشون بکنید این هست که بتونید کمک کنید ایشون بخواهند که درمانگری را ببینیند وبخواهند که تغییری در زندگیشون ایجاد کنند، شما، همه اعضای خانواده، دوستان و درنهایت درمانگران فقط میتونند در فرآیند تغییر کمک کنند
اما تصمیم به تغییر فقط توسط خود فرد گرفته میشه! شما میتونید شرایطی رو ایجاد کنید که ایشون در این بستر تصمیم بگیرند ترس و اضطرابشون و درمان کنند، مثلا با همدلی و گفتگو میتونید بفهمید آیا سوال یا مسله ای وجود داره که دغدغه اکنون ایشون باشه سپس برای شروع برای حل اون سوال یا مسله به فرد متخصص راهنماییشون کنید ، یعنی فرد برای مسله ما به دنبال راه حل نمیرود بلکه باید دید مسله او چیست؟ آیا از نظر او هم مشکل وجود دارد؟ اگر ندارد یعنی ایشون احتمالا آگاهی به مشکلشون ندارند اما حتما مسایلی و شرایطی هست که احساس نارضایتی دارند از آن نقطه ها به عنوان انگیزه های تغییر استفاده کنید.
  با اجبار راه به جایی نخواهد رسید و نوع شغل ایشون به علت عدم ارتباط با افراد و مراوده‌هاین نزدیک با آنها به این انزاوا دامن زده ولی علت اصلی نیست.