مقایسه کردن همسر

سلام خسته نباشین. مشکل من حسادت هستش و من به شدت آدم حسودی هستم به شرایط و موقعیت همسر دخترای فامیل حسادت میکنم مخصوصا اگه کسی از اونها تعریف کنه من خودمم متاهلم و اوایل بعضی از وابستگان مخالف این وصلت بودند برای همین من اصلا دلم نمیخواد مخصوصا پیش من از اونا تعریف کنن چون حس میکنم عمدا اینکارو میکنن..همسر من خیلی آدم خوب و باشخصیته و اینو به اونها هم نشون داده.. حالا من یک راهی میخوام واسه اینکه مدام خودم و همسرمو با بقیه مقایسه نکنم چون بیشتر از همه خوده من تحت فشارم و خیلی اذیت میشم! ممنون از پاسختون امیدوارم تونسته باشم منظورمو برسونم.

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۴ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیزم

فکر می‌کنم تا حدودی متوجه مساله‌ی شما شدم. شما رو به خاطر این خودآگاهی و صداقت و تلاش‌ برای حل مشکل تحسین می‌کنم. ببینید تعریف حسادت با غبطه خوردن کمی متفاوت‌ه. غبطه خوردن یعنی اینکه مثلا من با خودم بگم چقدر خوب که فلانی مدام ورزش می‌کنه و اندام متناسبی داره. ای کاش من هم اهل ورزش باشم. (یعنی دل‌م بخواد ویژگی و موقعیت خوب و مثبتی رو که دیگری داراست من هم داشته باشم) اما حسادت یعنی اینکه مثلا من با خودم بگم فلانی چه ماشین خوبی خریده. خیر نبینه ازش. (یعنی دل‌م بخواد هیچکس به هیچ چیز و هیچ موقعیتی نرسه چون من نرسیدم حالا به هر دلیلی). غبطه خوردن اشکالی نداره و حتی می‌تونه به ما انگیزه بده تا بیشتر تلاش کنیم و از وقت و عمرمون نهایت استفاده رو ببریم برای رسیدن به خواسته‌هامون. اما حسادت جز اینکه مثل آتش از درون ما رو بسوزونه، چیزی عایدمون نمی‌کنه.

بنابراین با خودتون فکر کنید ببینید مساله‌ی شما غبطه خوردن هست یا حسادت.

و خدا رو شکر کنید که همسری خوب و متشخص دارید. دلیل مخالفت بستگان شما با این وصلت هر چیز که بوده، در نهایت شما انتخاب خوبی داشتید. در نظر داشته باشید که ما نمی‌تونیم در زندگی همه رو از خودمون راضی نگه داریم و نظر همه رو جلب کنیم. ممکن بود همسر شما هرگز نتونن به بستگان‌تون نشون بدن که چقدر خوب و متشخص هستند. اما مهم نظر شما نسبت به همسرتون‌ه که مثبت هست. افرادی که به قضاوت دیگران بیش از حد اهمیت می‌دهند، گاهی افرادی هستند که خودشون دیگران رو خیلی مورد قضاوت قرار میدن. اگر شما دل‌تون نمیخواد زندگی‌تون رو با دیگران مقایسه کنید و از این کار اذیت میشید، خب خیلی ساده این کار رو نکنید! به خودتون یادآوری کنید که تفاوت‌ها همیشه وجود دارند. همیشه شرایط ما نسبت به عده‌ای پایین‌تر هست و نسبت به عده‌ای بالاتر. اگر می‌تونید با تلاش، با مطالعه، با تمرین، کیفیت زندگی‌تون رو بهبود ببخشید چی بهتر از این؟ حتما برای این کار برنامه‌ریزی کنید. اما اگر چیزی قابل تغییر نیست، سعی کنید باهاش نجنگید و فقط بپذیریدش. همه‌ی ما در زندگی مسائل و مشکلاتی داریم. مهم این‌ هست که با مشکلات‌مون چطور کنار میاییم. تمرین کنید مدتی تمرکزتون رو بگذارید روی دیدن ویژگی های مثبت دیگران مخصوصا دخترهای فامیل. اگر کسی ازشون تعریف می‌کنه، خوب بودن اونها به معنای خوب نبودن شما نیست. شما هم سعی کنید در وجود دیگران خوبی ها رو ببینید و ازشون تعریف کنید. بابت داشته‌‌هاتون، همسر خوبی که خداوند نصیب‌تون کرده، ویژگی‌های مثبت و توانایی‌هایی که‌ خودتون دارید، هر روز خدا رو شکر کنید. تا به مرور آرامش بیشتر و احساس بهتری رو تجربه کنید.

به خدای بزرگ می‌سپارم‌تون