وابستگی و ترس کودک

سلام من یک پسر پنج ساله دارم کلاس های مختلف میبرمش به تنهایی سر کلاس میشینه بازی میکنه اما وقتی با خودم میبرمش خرید نمیزاره خرید کنم نمیزاره یک قدم ازش دور بشم جیغ میکشه و گریه میکنه پیش همسرم یا مادرم به تنهایی نمی مونه و من مجبورم با خودم ببرمش وقتی میخوام برم دکتر باهام میاد و نمیزاره برم پیش دکتر... مثلا امروز رفته بودم عکاسی و به ناچار پسرمو با خودم بردم اما کلی جیغ و داد زد و نگذاشت من عکس بگیرم در صورتی خودش هنگام عکس گرفتن یا کوتاهی مو هیچ گریه ای نمیکنه و خیلی هم خوشحاله....از روش تشویق هم استفاده کردم اما متاسفانه تاثیری نداشته لطفا راهنماییم کنید که چیکار کنم ؟ممنون.

پاسخ مشاور

مشاور کودک و بین فردی

سلام
کلاس های مختلف رو  که مببرید از شما جدا میشه؟؟با توجه توضیح شما بنظر میرسه کودک نوعی وابستگی به شما داره که بیشتر رفتاری است.شاید لازم باشه با قاطعیت بیشتری با کودک برخورد کنید مثلا قبل از رفتن به بیرون باهم قرارداد بزارید که چه کارهایی رو نباید انجام بده البته تعداد کارها رو زیاد نکنید مثلا باید روی صندلی بشینی...اگر انجام نداد  تنبیه بشه البته هرگز منظور فیزیکی نیست...مثلا اگر فرمان رو اجرا نکرد از اون محیط خارج بشید و بمدت ۵ دقیقه روی صندلی جداگانه بنشیند ک اصلا با او ارتباط برقرار نکنید ...انتظارات خود را باثبات و دقیق و روشن به کودک بگوئید و هیج گاه تغییر ندهید اما زمانی که دلتون براش میسوزع ...کودک باید به این درک برسه که رفتارش خیلی مهمه و باید اجازه بده شما کارتون رو انجام بدید .مادر محترم در صورتیکه تتونبد به کودک خود کمک دقیقی انجام بدید این ویژگی تبدیل به مشکلات رفتاری شدید خواهد بود و با رفتن به مدرسه بشدت درگیر خواهید شد.در اسرع وقت به روانشناس مراجعه کنید.