رفتار كودک شانزده ماهه

111 بازدید 1 تبادل تجربه

با سلام خسته نباشيد

من يک پسر شانزده ماهه دارم ميخواستم در مورد رفتارهای كليشه باهاتون مشورت كنم كه اگر مسئله ای هست راهنماييم بكنين

پسر من دارای انرژی بسيار زيادی هست و به شدت كنجكاو در واقع من اينطوری فكر ميكنم نميدونم عنوان درست و معقولی ميذارم روی رفتارهاش يا نه

خودم ارشد روانشناسی عمومی هستم كمو بيش باهاش اصولی رفتار كردم تاجايی كه واقعا كم آوردم

پسر من مقاومت شديدی داره برای به خواب رفتن هركاری ميكنه كه نخوابه منم تاجايی كه بشه باهاش همكاری ميكنم ميگم باشه نخواب بريم بازی كنيم واقعا تخليه انرژی ميشه حتی اگه بره پارک يا داخل خونه بازی كنه بازم من موقع خوابوندنش مشكل دارم تاجايی كه ديگه گيج خوابه و گاها زمين ميخوره اون موقع است كه من كمی خشونت به خرج ميدم در اين حد كه ميذارمش روی پام دستمو ميذارم روش و نميذارم بغلته و بياد از بالش پايين البته خشونت لحنی يا كتک اصلا ندارم همين كه محكم ميگم وقت خوابه و بايد بخوابی و واقعا ميخوابه اما مثلا بعد از بيست دقيقه نق ميزنه و ميخواد بيدار بشه كه من باز ميذارمش رو پام و ميخوابه يا گاهی (نه هميشه) اوایل خوابش رو پام پاهاش ميجنبه خيلی كم شدت گاهيم اگه دوساعت بخوابه يک ساعت يا بشترش روی پام هست در حال تكون خيلی كم پيش مياد دو ساعت رو كامل بخوابه،خواب شبشم خيلی غلت ميزد و سبک بود رشدش كند هست و دكترش اين ماه شربت بی بی اسليپ تجويز كرده برای خواب آروم شبش خيلی بهتره

الان ١٠كيلو صد هست و ٧٧ سانت قد

نكنه بيش فعال باشه البته يادگيريش خوبه و تقريبا شده چند دقيقه ساكن ميشينه پای تی وی يا بازی ميكنيم باهم ميشينه و دقت و تمركزشم خوبه هوش كلامی بالايی هم داره بيش از بيست كلمه رو ادا ميكنه و بيش از بيست كلمه و شیء رو ميشناسه خيلی خوب منظورشو ميرسونه و به هدفش ميرسه

هوش عاطفی خوبيم داره از ابراز احساسش به خودم ميفهمم

البته بازيگوشيش و فعاليت زيادش باعث بد غذاييشم شده زود از غذا خوردن خسته ميشه بلند ميشه ميره و وقتی برم دنبالش ديگه نميخوره اما خلقش تنگ هست يعنی مشخص گرسنه است هنوز

در مورد كنجكاويشم در اين حد بگم دو بار اخيرا بردمش كارگاه مادر و كودک انقدر كه در اطراف سالن ميچرخه و دست ميخواد بزنه با جمع همراه نيست

خودمختار ميخواد عمل كنه

من نگران بيشتر بيش فعالی هستم يا ممكنم هست كه هوشش بالا باشه؟!

انگار بازی زود خسته اش ميكنه و براش تكراری ميشه

بازي های نشسته رو خيلی كوتاه انجام ميده

خلاصه به قول مادربزرگهاش خيلی شيطونه

اما ميخوام ببينم اين واقعا شيطنت ساده هست؟!

من چيكار كنم جهت دهی كنم

شرمنده خيلی طولانی شد ببخشيد

اطلاعات تکمیلی

سن ٢٧ شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر جسمی کودکان

درود و سلام ، وقت خوش. رشد کودک یک جریان مستمر و پیوسته است که بطور همه جانبه ابعاد مختلف را رشد می دهد و افت و اختلال در یک یا دو بنیان مهم میتواند سبب بروز اختلالهایی بشود البته در صورتیکه شدید نباشند و یا علائم زیاد و فراگیری نداشته باشند، با توجه به حجم بسیار عظیم و انبوه رشد نورونهای عصبی در سیستم عصب مرکزی(مغز)، بسیاری از این اختلالها بهبودی خودبخودی پیدا می کنند ولی نکته ی منفی و نگران کننده اینست که اگر منتظر این فرآیند بهبود خودبخودی بمانیم ولی این اتفاق رخ ندهد متاسفانه در پایان این دوره های بحرانی رشدی قرار خواهیم داشت و دیگر امکان بازگشت نخواهیم داشت و پروسه ی توانمندسازی رشد عصبی بسیار بسیار مشکل خواهد شد و نتایج حاصله هم قطعا کیفیت توانبخشی بهنگام و زودهنگام را نخواهند داشت و از طرف دیگر به تعداد جلسات بیشتر و دوره های زمانی طولانی تری نیاز خواهیم داشت که بالطبع مستلزم صرف هزینه های بالاتر خواهد بود.

خواب کودک ماحصل برآیند عملکرد مشترک حس عمقی و حس تعادلی در حس های بنیادین و همچنین کنترل حس های شنیداری و بینایی در حس های سطح دوم ( حس های دیستال ) است و تداوم آن در قالب عملکرد سیستم بویایی وابسته به سیستم های پل مغزی و شبکه مشبک ساقه مغزی می باشد. در مورد کودکانی همانند فرزند شما که دارای سیستمهای سطح هوشیاری و برانگیزاننده ی بالا- که معمولا از خوابیدن ترس دارند و بعدها این ترس به ترس از تاریکی تبدیل خواهد شد، بسیار بهتر است که در کنار انجام فعالیتها و بازیهای جسمانی جهت تخلیه انرژی ایشان، باید بازیهایی در جهت افزایش کنترل بر سیستمهای بینایی (تمرینات ساده ی اتاق تاریک در سطح اول در قالب نور بازی و یا انجام تمرینات با چشمهای بسته در طول روز یا بازی قایم باشک) و همچنین بازیهایی جهت افزایش کنترل بر سیستمهای شنوایی ( نظیر یافتن منبع صدا، تقلید ریتم شنیداری و نواخت یا ضرباهنگ ها) میتواند بسیار کمک کننده باشد همچنین در هنگام خواباندن در کنار دیوار و یا منبع بویایی با رایحه های خاک و کاهگل در نزدیکی ایشان و کنترل کردن دمای هوا میتواند در افزایش طول مدت خواب بسیار مفید و ارزشمند باشد.

البته میتوانید از متخصصان کاردرمانگر(ارگوتراپیست) در حیطه بازی درمانی نیز کمک بگیرید تا با ویزیت چهره به چهره ی کودکتان بتوانند کمک بهتری بکنند و تمرینات دقیق تر و مرحله به مرحله ای خدمتتان ارائه نمایند.

دغدغه و نگرانی سرکارعالی در خصوص پیشرفت این موضوع در جهت تبدیل شدن به اختلال نقص توجه همراه با بیش فعالی ADHD نیز میتواند بجا باشد و باید بطور سالانه مورد رصد و بررسی قرار بگیرد.

سپاس فراوان از پرسش ارزشمندتان * سربلند باشید.

تجربه شما

با سلام

تشكر ويژه از اينكه اينقدر خوب برام توضيح داديد

مطالب شمارو همانند سازی كردم با پسرم

اول اينكه ممنون ميشم بفرماييد اين شرايط تا چه سنی طبيعی هست؟!

اين كنجكاوی و بازيگوشی تا چه حد و چه سنی ميتونه عادی باشه؟!

و سوال بعديم اينه كه پسر من اصلا غريبی نميكنه

البته بگم خودم و پدرش آدمهای اجتماعی هستيم

اما برام خيلی عجيب هست كه ذره ای احساس رودروايسی و خجالت نداره

در اين ايام نوروز جاهايی هست كه اولين باره ميره اما انگار خونه مادربزرگهاش هست انقدر راحت برخورد ميكنه

ميخوام ببينم اينم طبيعيه؟!

من اصولا در خونه آزاد ميذارمش تا حد زيادی

تا حدی كه خطر نباشه

يا ديگه خيلی از حد نگذرونه

كاردرستی ميكنم من؟!

يا اين خجالت نكشيدنش خوب هست؟!