بی عرضگی همسر

سلام خسته نباشید من ۳۰ سالمه. ازدواج دومم هست. متاسفانه خیلی پشیمونم نگرانم از آینده همسرم. خیلی مهربونه ولی از پس هیچکاری برنمیاد همه جا تحقیرش میکنن به خنگی 😔 از پس هیچ کاری برنمیاد حتی بلد نیست درست صحبت کنه دفاع کنه همه بار زندگی روی منه بارها بهش گفتم این درست نیست یکم رو خودت کار کن خیلی خنگه مثل بچه ۱۲ ساله لیسانس برق هم هست ولی همش من باید بگم نکن نگو بشین وای خسته ام و نمی دونم چکار کنم اینم بگم  ۳ ماهه باردارم و نگرانم چون سختمه تنهایی بزرگ کردن روی شوهرم اصلا نمی تونم حساب کنم

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۰ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام خدمت شما بانوی گرامی
دوست من
همانطور که خودتان در توضیح فرمودید همسر شما توسط اکثریت افراد مورد تحقیر و انتقاد قرار میگیرند و مسلما احساسهای ناخوشایند زیادی رو در این باره تجربه میکنند ، از سوی دیگر کاملا درک میکنم که خود شما هم به دلیل براورده نشدن انتظاراتتان و توقعاتی که از همسرتان دارید احساس ناراحتی و خشم را تجربه میکنید. اما دوست من، اگر به دنبال راه چاره هستید بدانید که انتقاد کردن و همچنین مسولیتهای همسر رو به گردن گرفتن راه حل مناسبی نیست و دقیقا نتیجه معکوس میدهد. همسر شما در طول زمان به دلیل تحقیرهای دریافت شده احساس ناتوانی و بی عرضگی خودشان رو کاملا باور کرده اند و اعتماد به نفس لازم برای نشان دادن توانمندی هایشان را کاملا از دست داده اند، باید ببینید که انتظارات فعلی شما چقدر با شخصیت شکل گرفته ایشان در طول زمان همخوانی دارد و آیا این انتظارات بیش از حد توان ایشان نیست؟ به طور مثال اگر همسرشما هیچ وقت در طول زندگی آدم ریسک پذیری نبوده اند، در جمع با جسارت و اعتماد به نفس صحبت نمیکرده اند یا خیلی اهل هیجان در زندگی نبوده اند شما به یکباره نمیتوانید توقع یک فرد برون گرا و با جسارت را از ایشان داشته باشید، اما شما به عنوان همسر ایشان با صبوری و همراهیتان میتوانید احساس توانمندی را به ایشان برگردانید ، به این صورت که به جای برعهده گرفتن کارها و صحبت کردن به جای ایشان خواسته تان را مطرح کنید و بعد بپرسید فکر میکنی چطوری بتونی انجامش بدی ، اجازه ی ابراز نظر و فکر کردن به ایشان بدهید و در بین این صحبت کردنها نظر خودتان هم بگویید : خوبه، فک میکنم میتونی اینطور هم انجامش بدی. یا دوست دارم این طور رفتار کنی ، سپس کوچکترین حمایت ، انجام کار مثبت و مسولیت پذیری را در ایشان ببینید و تشویق کنید. از احساستان صحبت کنید و بگویید که ممنون که اینجا این کار رو انقدر خوب انجام دادی خیلی حس خوبی بهم داد، مرسی که فلان جا به فلان موضوع توجه کردی ، مرسی که اینبار خیلی راحت تر فلان کار رو کردی.
از ایشان بخواهید درباره افکار و احساسهاشون با شما صحبت کنند، این که چه چیزهایی مانع انجام دادن بعضی رفتارهایشان میشود یا اینکه چه چیزهایی رو دوست دارند یا چه چیزهایی رو دوست ندارند بپرسید
در مواقعی هم که راضی نیستید و دوست دارید طور دیگری رفتار کنند اول بدون تحقیر و تعجب صرفا نظر خودتان را بازگو کنید و بعد بگویید انتظار داشتم اینطور رفتار کنی .
اگر بتوانید در کنار هم و با این گفتگوها ارتباطتان را بهبود ببخشید خیلی عالی است، توجه داشته باشید که رابطه نیاز به توجه ، گفتمان و صبر دارد ولی اگر همچنان نتیجه لازم را دریافت نکردید به مشاور حضوری مراجعه کنید. موفق باشید