سلام پسرم تقریبا 15 ماهشه زیاد صحبت نمی کنه چند تا کلمه بلده ولی زیاد استفاده نمی کنه و بیشتر خواسته هاشو با اشاره می گه صداهای بی ربط هم خیلی درمیاره کلمه های که یاد گرفت 5 تا 6 هستش ولی زیاد استفاده نمی کنه من یه بار دیگه هم این سوال رو پرسیدم که گفتین توضیح کامل ندادم شنوایش چک شده خوبه به صداها هم خوب واکنش میده حتی وقتی صدای پدرش رو از حیاط میشنوه یا اونو صدا می کنه سریع میره سمت در ورودی با من از اتاق دیگه صداش می کنم منو پیدا می کنه ارتباط چشمی داره و وقتی بغلمونه با هاش حرف می زنیم به صورتمون نگاه می کنه بچه ای فوق العاده شاده با کوچیکترین آهنگی می خواد برقصه با کوچیکترین بازی که ما باهاش بکنیم می خنده و از 4 ماهگی هنده های صدا داشته وقتی حالت عصبانی می گیرم ناراحت میشه یا وقتی من می خندم صورتمو ببینه می خنده

با همه اسباب بازی ها بازی می کنه از ماشین و الگو تا وسایل مامان بازی با عروسک بازنی نمی کنه زیاد ولی دنبال چیزهای جدیده

اگر چیز جدید ببینه چه اسباب بازی چه غیره سریع می ره سمتش ببینه چیه ؟

تو خونه حرکاتش طبیعیه و اونو یه بچه شیطون نشون می ده از ماه 5 و 6 وقتی از جلوی چشمش دور می شدم گریه می کرد با تو مهمونی نمی زاست کسی بغلش بگیره و همش تو بغل من بود ولی الان چندماهی میشه بهتر شده وقتی به اتاق دیگه می رم و نمی تونه منو ببینه گریه نمی کنه و به کارش ادامه می ده تو مهمونی اولش بکم سرد برخود می کنه ولی بلاخره از من جدامیشه و میره پیش بچه ها و بازی می کنه یا کسی بغلش بگیره گریه نمی یادو واکنش بد نشون نمی ده تازهگی هاهم بدون کمک و تنهایی می تونه راه هم بره تنها نگرانی من از کم حرف زدنشه که زیاد کلمه واضح نمگه و بیشتر صداست

اینم باید بگم پسرم هفته 33 بدنیا امده و نیاز به دستگاه نداشته و همه ازمایشها رو انجام داده و سالمه و یه بار هم وقتی دو ماه بود به خاطر برونشیت 10 روز بستری بود و ما تقریبا تا 5 ماهگی اون اوایل به خاطر نارس بودن و بعد به خاطر بیماریش که دکتر سفارش کرده بود کسی اونو بغل نکنه و بوسش نکنه تقریبا مهمونی نمی رفتیم و ارتباطمون با فامیل خیلی کم بود

پاسخ مشاور

گفتاردرمانگر

با سلام و درود فراوان

بابت توضیحات کاملتون که باعث میشه دقت پاسخ گویی ما بالاتر بره ممنونم.

با توجه به حرف های شما به نظر می رسد که پسرتون نسبت به محرک های محیطی شامل صداهای محیطی، صداهای گفتاری و همچنین تغییر محیط  واکنش مناسب را نشان میده.

برقراری ارتباط چشمی دنبال کردن وسایل و یا والدین،

بازی کردن با وسایل، لبخند زدن، برقراری ارتباط با بقیه و درک حالات چهره در این سن تا حدودی ما رو نسبت به اینکه از نظر ارتباط مشکل خاصی وجود ندارد مطمئن می کنه و البته مسایل درکی و شناختی.

به نظر من احتمال اینکه تاخیر کلام و زبان ساده وجود داشته باشد هست.

شما حتما روی کارهایی که انجام میده کلام بزارین و همچنین کارهای خودتون با جملات ساده.

داستان های ساده تصویری هم با جملات کوتاه بهش ارائه بدین و کلمات را با صدای بلند و سرعت کم به صورت اغراق آمیز براش بگین.

از بازی های صدا دار هم استفاده کنید.

البته این ها به صورت عمومی برای همه بچه ها باید انجام بشه، به نظرم برای اینکه مطمئن شوید به همکاران گفتاردرمان مراجعه بفرمایید

شادو سالم باشین🌹🌹