تبعیض و فراموش کردن گذشته

سلام. من نسبت به برادرم حس میکنم مورد تبعیض واقع شدم (ما دوقلو هستیم و بچه های دیگه هم هستن). هم تبعیض عاطفی هم تبعیض مالی. پدرم بچه دختر نمیخواسته و بر خلاف اینکه رابطش با دخترای فامیل و دوست آشنا بسیار خوب و مثبته اما دختر رو برای خودش ننگ میدونه. من آدم حسودی نیستم فقط حس میکنم همونقدر که زیر پای برادرم پله درست شد و ایشون تو زندگی به کمک پدر و مادرم پیشرفت کرد همون قدر پله های زیر پای من کشیده شد هم توسط پدر و مادرم و هم توسط ایشون. من اصلا نمیگم کمکی بهم میکردن یا وظیفشون بوده، به هیچ وجه، فقط میگم چرا نذاشتن من زندگی کنم؟ بیشتر این سنگ اندازی ها هم تو مراحل مهم زندگی من بوده. البته جزئیات برای گفتن بسیار زیاده اما خب من ازشون صرف نظر میکنم چون نمیخوام نوشتم طولانی و حوصله سر بر بشه. من الان آگاه شدم و میدونم که خودم باید یه کاری بکنم برای زندگیم و ناراحت نیستم که باید از صفر شروع کنم و دیگه نمی خوام زیر بار حرف زور و غیر منطقی کسی برم. می خوام درس بخونم و برم و مدرک بگیرم و بعدش دنبال یه کار باشم حتی اگه خانوادم نخوان من کار کنم. حتی حس بدی هم نسبت به اعضای خانوادم ندارم و میذارم به پای اینکه شاید واقعا نمیدونستن من ناراحتم، شاید آگاه نبودن، شاید جو فامیل تعصبی بوده و ایشون ازش بد برداشت کردن و غیره. الان مشکل من اینه که هر چند وقت یه بار سر یه اتفاقایی من شروع میکنم به یادآوری کارایی که برای برادرم کردن و این حرفارو هم وقتی میزنم که سر مسائلی بهم گیر میدن، برادرم تو این دعوا حضور نداره و منم و مادرم و گاهی پدرم. اختلاف طبقاتی زندگی من و برادرم به شدت زیاده و مثل صفر و صده. البته ایشون هیچ برتری خاصی نسبت به من نداشتن و تموم مراحلی که بهش رسیدن از خونه و ماشین بگیرین تا شغل خوب و هزینه ازدواج رو پدر و مادرم بهش دادن. مثلا همین عید که قراره بیاد من چندین ساله یه خرید نتونستم انجام بدم چون از آینده خیلی میترسم و درآمدی هم ندارم کوچکترین مبلغ رو نمیتونم همینجوری خرج کنم اما لباسای برادرم و خانومش حداقلش اینه که مارکه (تاکید میکنم من اصلا آدم حسودی نیستم). وقتی مثلا مامانم بهم میگه امسال عید یه چیزی بخر واسه خودت من مثل بمب ساعتی که رو همین حرف کوک شده منفجر میشم. با گریه داد میزنم مگه نمیبینین شرایط من چه جوریه؟ برادرم و تامین کردین و از این جور حرفا و ساعت ها اشک میریزم. این حرفای من به جز اینکه بیش از همه به خودم آسیب بزنه سودی نداره و هم اینکه شرایط طوری نیست که خانوادم بتونن همون شرایط ولو 10 درصدش رو هم برای من فراهم کنن، من خودمم و خودم. از طرفی خب اطرافیان رو هم آزار میدم و دوست ندارم همچین آدمی باشم. من چجوری میتونم گذشته "تبعیضی" خودم رو فراموش کنم؟

اطلاعات تکمیلی

سن 30 جنسیت زن شغل بیکار وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

با سلام و احترام. دوست عزیزم پدر و مادر آدم های مهم زندگی هر فردی هستند و طبیعی ست که بیشترین انتظارات را از آنها داشته باشیم و جایی که انتظارات و توقعات وجود دارد قطعا رنجش هایی هم پیش می آید زمانیکه آن خواسته ها برآورده نمیشود. قطعا قبول دارید که هیچ پدر و مادری کامل و بی عیب و نقص نیستند  و اصولا انسان ها یادگیری های خود را در خانواده خود و در تجربه با والدینشان به نسل بعدی انتقال میدهند. پس بسیاری از رفتار های پدر و مادرتان ناهشیار و بر اساس یادگیری هایشان بوده است. چیزی را که بلد بوده اند و درست میدانستند در تربیت شما به کار گرفته اند. هرچند غلط اما چیزی بوده که یاد گرفته بودند. و این مسئله در اکثر خانواده ها وجود دارد. کمتر پیش می آید که انسان ها حقیقتا به دنبال اصلاح  رفتار های آموخته شده بروند و معمولا پیرو هستند. از طرفی این حق شماست که عصبانی یا خشمگین باشید. اینکه گاهی این مسائل دوباره در ذهن شما مرور میشود و با مرور آن خود و دیگران را به قول خودتان آزار میدهید دلالت بر عمق این خشم و ناراحتی دارد. و قرار هم نیست که شما این احساسات ناخوشایند را در خود سرکوب کنید. اما خودتان به این نتیجه رسیده اید که بیان مجدد آنها چیزی جز آزار خودتان نیست. اما راه حل چیست؟ پذیرش خطا از طرف پدر و مادرتان در شما. در سبک تربیتی فرزندانشان همین قدر توانا بوده اند. مرور اشتباهات چیزی را حل نمیکند. و در درجه بعدی توانمند سازی خودتان. تمام انتظاراتی که از آنها دارید را خودتان برای خودتان فراهم کنید. شما ۳۰ سال دارید. آنقدر بزرگ هستید که بتوانید مسئولیت زندگی خود را بپذیرید و سرنوشت خود را رقم بزنید. پس در اولین فرصت به دنبال کاری باشید تا با پول آن بتوانید تحصیل کنید و پله پله به اهداف خود نزدیک شوید. شما توانا هستید. شک نکنید. به جای انفعال و گریه و مرور خاطرات و اشتباهات دیگران سکان زندگیتان را به دست بگیرید و رشد کنید. منتظر دیگران نمانید. خودتان شروع کنید. موفق باشید.