دزدی در کودک 9 ساله

سلام، پسرم تازه رفته توی ۹ سال، بدون اجازه پول دوستاش رو توی مدرسه بر میداره و خوردنی میخره، البته گاهی اوقات،و من اینو از حرفهای خودش متوجه شدم، تغذیه ای که می‌بره نمیخوره، پولی که بهش میدم اصلا مدرسه نمیبره، و در این مورد هم توضیحی نمیده، اینو هم بگم که امسال مدرسه اش رو عوض کردیم و این مشکل رو پیدا کرده، پارسال اصلا مدرسه شون بوفه نداشت. سطح اقتصادی بچه های این مدرسه بالاتر هست.

من به روش نمیارم، یک بار هم که فهمید فهمیدم قول داد دیگه این کار رو نکنه، ولی ظاهراً انجام میده.

من بهش میگم هر کسی کار بدی کنه خدا میبینه حتی اگر کسی هم متوجه نشه.

خلاصه خیلی ناراحتم چکار کنم.

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۵ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده و کودک

دوست عزبز سلام
ابتدا توصيه ميكنم بررسي کنيد تا دريابيد که چه مشکلي باعث شده است تا کودک شما اين رفتار را انجام دهد. مثلاً گاه کودک واقعاً به چيزي احتياج دارد و همين موجب استرس كودك ميشود و سبب اينكار ميشود پس با تعيين پول توجيبي اين مشكل را رفع كنيد.
نكته بعدي اينكه بد بودن اين کار را به شيوه اي قابل فهم برايش توضيح دهيد مثلاً احساس فردي که وسيله اش در دست کودک شماست را شرح دهيد. هم چنين با يک مثال ساده او را متوجه کنيد که اگر شخص ديگري همين کار را با خود او مي کرد تا چه حد رنجيده مي شد. چنانچه کودک مفهوم قوانين را درک مي کند به او بگوييد که اين کار خلاف قانون است.
بهتر است که جريمه اي کوچک برايش تعيين کنيد تا دريابد که از اين عمل ناخشنود هستيد. البته اين جريمه را با اقتدار و مهرباني، به دور از هرگونه خشونت ارائه کنيد. مثلا محروم شدن از ديدن برنامه تلويزيوني مورد علاقه اش در همان روز مي تواند يک جريمه مناسب با سن کودک باشد.
آسان گيري بيش از حد به اين بهانه که کودک تان هنوز کوچک است و درک لازم را ندارد خود مي تواند باعث تثبيت رفتار در کودک شود و اين کار را به يک عادت براي او تبديل کند. پس اگر وسيله همکلاسي اش را برگردانده است، به او بگوييد علاوه بر عذرخواهي، هديه اي هرچند کوچک به او بدهد.
و در نهايت در صورت تكرار بيشتر به روانشناس مراجعه نماييد.