آموزش توالت رفتن به کودک

با سلام دخترم ۲ سال و ۲ ماهشه. از ۱۸ ماهگیش آموزشو شروع کردم که اشتباه کردم انقدر زود. از همون ۱۸ ماهگی جیش و پی پی شو میگفت. اما بعد یک مدت جیششو نگفت . و هی این وسطا ماهی یک هفته خوبه و همه رو میگه اما درحالت عادی روزی ۱بار شاید بگه. اما پی پی شو همیشه گفته حتی وقتی شکمش شله. دستشویی ما تو پاگرده گاهی باید خودش بره و درم میبنده بعد کارش صدام میکنه . آن شبم رفت در و بست اما انقدر بازیگوشی کرده بود که دیر رفته بود و رفتم دیدم شلوارشو تا نیمه کشیده پایین و تو پاگرد پی پی کرده بود فکر کنم تا خواسته شلوارشو دربیاره نتونسته نگهش داره. منم دعواش نکردم فقط گفتم چرا اینکارارو کردی باهاش حرف نزدم رفتم اونور خوابیدم نه پیش اون کلی هم گریه کردم تا گفت ببخشید دیگه اینکارو نمیکنم منم رفتم پیشش خوابیدم. اما دیشب فهمیدم داره گفتم برو گفت نه رفت اتاقش دو دقیقه دیگه اومد گفت دارم. اما یه کمشو ریخته بود. منم باز گریم گرفت و این دفعه کلی دعوا و سرزنش و قهر گفتم پیش من نیا می اومد کنارم پسش میزدم. کتاباشو برداشتم خانه سازیشو برداشتم کلی گریه میکرد و من بهش توجهی نمیکردم. گفتم تا وقتی یاد نگیری جیش و پی پی تو بگی منم بهت نمیدم برق اتاقتم خاموش میمونه که دیگه داخلش بازی نکنی. شبم به زور رفتم پیشش خوابیدم. اما نزدیک خوابش باهاش آشتی کردم.خیلی از دستش عصبی شدم بعد از۸ ماه دیگه بریدم. جیششو که تا نریزه نمیگه گاهی میگه اینم که تازه یاد گرفته پیپیشو نمیگه. من برای تنبیه بیشتر محروم میکنم اسباب بازیاشو ازش میگیرم یا خودمو. نمیدونم کارم درسته یا نه اما میدونم که کنترل داره‌. تو این ۸ ماه نشده بود که پیپیشو نگه یا جیششو میدونه داره اما لفتش میده تا بریزه بعد تو رو خدا شما بگید چیکار کنم خسته ام خسته.من همه کار براش کردم جایزه، تزیین دستشویی، بازی تو دستشویی، شعر، داستان ، ه رچیزی مثال با عروسکاش. اما نمیشه روزی۲،۳بار میریزه بعد میگه

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۹ جنسیت زن شغل خانواده دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و نوجوان

سلام؛ همراه گرامی اکثر کودکان حداقل 6 ماه بعد از آنکه دیگر بدون کمک بزرگسالان به دستشویی می روند باز هم گاهی خودشان را خیس می کنند. در بسیاری از کودکان با افزایش سن تعداد دفعات خیس کردن کمتر می شود اما با این وجود تا سن 4 سالگی رخ دادن این اتفاق طبیعی است. والد عزیز با توجه به اینکه آموزش توالت رفتن را زود شروع کرده‌اید و با توجه به سن کودک شما بازگشت کودک شما جای نگرانی ندارد. به شما توصیه می‌کنم در وهله‌ی اول هیجانات خود را کنترل کنید؛ رفتار بازگشتی کودک خود را به عنوان یه رفتار طبیعی بپذیرید. روش‌های تشویشی و پاداشی خود را جایگزین روش‌های تنبیهی و محروم‌سازی نمایید. محروم کردن کودکتان از وجود خودتان و رفتارهای قهری که انجام می‌دهید برای کودکتان اضطراب‌آور است و مشکل را بیشتر می‌کند. با صبر و آرامش آموزش توالت رفتن را از نو برای کودکتان شروع کنید. شما می توانیدبا یادآوری کودک به دستشویی رفتن منظم و تخلیه کامل مثانه این مشکل را اصلاح کنید. می توانید در ابتدا مقدار زیادی از نوشیدنی مورد علاقه فرزندتان را به او بدهید تا ادرار بیشتری تولید کند سپس باید برای کودک برنامه ای تنظیم کنید که طبق آن حداقل هر 2 ساعت یک بار به دستشویی برود. حین ادرار او را تشویق کنید همه ادرار خود را خارج کند و وقتی موفق شد او را تحسین کنید. تمرین دیگری که برای برخی از کودکان مفید است این است که با سفت کردن عضلات شکم ادرار خود را بند بیاورند و مجدد عضلات را آزاد کنند تا ادرار جریان یابد. باز هم به شما توصیه می‌کنم آرامش خود را حفظ کنید و در این مسیر صبور باشید. پایدار و پیروز باشید.