حواس پرتی و اضطراب

با سلام. من یک دختر مجرد هستم. چند ماهه تصمیم گرفتم برای کنکور بخونم. مشکل من اینه که به شدت حواس پرت شدم حواسم اصلا سر جاش نیست. دقیقا و واقعا نمیتونم بگم حواسم کجا میره ولی میدونم که انگاری نمی خواد گوش کنه، تمرکز کنه یا دقت کنه. وقتی درس میخونم سعی میکنم تمرکز داشته باشم و تا حدودی هم موفق هستم. اما بعضی وقتا مثلا دوستام اسم چیزی رو میگن من فراموش میکنم یا اسم اساتید رو قاطی میکنم. این قضیه خیلی من رو میترسونه و با خودم میگم اگه درس هامو اینجوری به صورت سر به هوا یاد بگیرم که وای به حالم! من اصلا متوجه این حواس پرتیم نیستم و صرفا با تاکید اطرافیان متوجه میشم. در ضمن دختر کم حافظه ای نبودم و ضریب هوشیم هم بالاست. ولی یک مدتیه که به معنای واقعی بدجوری قاطی کردم و چون چندین و چند بار تکرار شده کم کم دارم نگران میشم. میترسم درسم رو هم همینطوری یاد بگیرم و با اومدن نتایج مثلا بفهمم فلان گزینه رو اشتباهی انتخاب کردم یا فلان سوال رو درست متوجه نشدم. ممنون میشم توضیح بدید راجع به اینکه چجوری میتونم حواسم و جمع کنم؟ در ضمن این رو هم خدمتتون عرض کنم که مشکل افسردگی، استرس و اضطراب دارم. ممنونم ازتون

اطلاعات تکمیلی

سن 28 جنسیت زن شغل بیکار وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام عزیزم تمرکز نداشتن و یا توانایی نداشتن تمرکز در افراد افسرده بیشتر مشاهده می‌شود، در افراد افسرده اشتغال بیش از حد ذهنی منجر به ایجاد افکار مزاحم در ذهن شده و بیمار نشخوارهای ذهنی متفاوت را تجربه می‌کند و این امر توانایی نداشتن فرد در تمرکز کردن را به دنبال دارد.قرار گرفتن در موقعیت‌های اضطراب زا منجر به نگرانی در افکار می‌شود فرد مضطرب به دلیل برانگیختگی بیش از حد نمی‌تواند تمرکز حواس داشته باشد بنابراین حواس پرتی به عنوان یک علامت در اختلالات اضطرابی و اختلالات افسردگی بسیار شایع است. بسیاری از بیمارانی که با شکایت از اختلال حواس مراجعه می‌کنند در واقع اضطراب و افسردگی دارند. حواس پرتی یک اختلال نیست بلکه در واقع نشانه وجود یک اختلال است و برای درمان آن باید اختلال اصلی را درمان و ریشه یابی کرد.درحواس پرتی در محصلان و شاغلان، این مشکل در صورت درمان نشدن موجب کاهش کارایی و توانایی تحصیلی افراد می‌شود. درمان اختلالات اصلی مانند افسردگی و اضطراب و هم چنین به کار بردن روش‌های کسب آرامش از راه‌های درمان حواس پرتی است و هم‌چنین معنویت نیز با توجه به آرامشی که در افراد ایجاد می‌کند می‌تواند به رفع اختلال حواس کمک کند.موفق باشید.