وسواس فکری و درماندگی

سلام خانم دکتر من خیلی عاجز شدم

اول ازتون میخوام وسواس فکری رو برام تعریف کنید

من خیلی شرایط روحیم بده بد که میگم واقعا بده درمونده شدم

من دخترمو با خودم برده بودم مرکز بهداشت و وقتی بگرشتم خونه میگفتم وای خدا نکنه من متوجه نشدم و دخترم رفته تو حیاط و اومده و نکنه کسی آزار جنسی بهش رسونده باشه و نکنه بیماری بگیره نکنه اچ آی وی کسی داشته باشه این فکرا منو بدبخت کرده .

بعد برای اینکه بهم نگن دیونه با خودم گفتم اگر خواستم از کسی کمک بگیرم الکی میگم که دخترمو بیست دقیقه گم کردم و میترسم تو اون بیست دقیقه کسی اذیتش کرده باشه گفتم الکی تو پاساژ گمش کردم ..تا مثلا از کسی پرسیدم نگه این دیونست بچه با خودش بوده الکی فکر کرده گم شده. بعد به خودم شک کردم

  نکنه واقعا تو پاساژ هم گمش کنم از تصورات دروغ خودم به شک می افتم

کلا خیلی درگیر این هستم که یک وقت اتفاقی براش بیافته این طور شدم .یا مثلا برای اینکه شوهرم بزاره ببرمش تست بدم تو ذهنم اومد که به شوهرم بگم دخترم لبش خون می اومد لبشو زد به میله تو مترو که فکر کنم خونی بود که شوهرم بگه بیا ببریم تست هپاتیت بدیم .با اینکه میدونم این فکر چرت و برای راضی کردن شوهرم کشیدم اما هم میترسم دیگه سوار مترو بشم و هم اینکه احساس میکنم اتفاق افتاده باشه؟

اطلاعات تکمیلی

جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام به شما خانم عزیز
وسواس فکری به چرخش مدام یک فکر در ذهن گفته میشه که باعث ایجاد حس اضطراب در شما شده و تا زمانی که یک عمل خاصی مربوط به اون فکر رو در واقعیت انجام ندهید تا اضطرابتون رو کم کنه این فکر ادامه داره، این در حالیه که خود شما میدونید فکرتون غیر منطقیه اما کنترلی بر رفتار و فکرتون ندارید.
درباره موضوعی که مطرح کردید درسته که ذهن شما دچار اضطراب و فکر وسواسی درباره آزار جنسی دخترتون شده اما چیزی که مهم تر از داشتن یا نداشتن وسواس فکریه اینه که به چه دلیلی و از چه زمانی این ترس در شما به وجود اومد؟ داشتن این فکر تا این حد و بدون دلیل خاصی کمی غیر عادی به نظر میرسه، اولین کمکی که میتونید به خودتون بکنید این است که ببینید ریشه ی این ترس در شما از چه چیزی نشات میگیرد ؟ :
آیا در اطرافیان شما مساله ای راجع به آزار جنسی در گذشته یا اخیرا پیش آمده؟
آیا به تازگی موضوعی درباره آزار جنسی در رسانه ها شنیده اید که باعث ترس شما شده باشد؟
آیا در خود شما همیشه ترس از مورد تجاوز واقع شدن وجود داشته؟
آیا افرادی در کنار شما وجود دارند که باعث ایجاد حس نا امنی در شما میشوند؟
آیا شواهدی در رفتار یا در مسائل مربوط به دخترتان وجود دارد که نشان دهنده احتمال آزار دیدن جنسی باشد؟
آیا در گذشته شما سابقه تجربه تجاوز یا آزار جنسی وجود داشته ؟
 با پیدا کردن عامل ترستون میتونید به مقدار واقعی یا واقعی نبودن ترستون پی ببرید اما چیزی که واضح هست این موضوعه که چون این فکر در حال مختل کردن زندگی روزمره شما و روابطتون با اعضای خانواده تون هست آسیب زننده است و قبل از اینکه دخترتون رو به هر مرکزی و هر آزمایشی بسپارید لازمه در اسرع وقت برای آرام کردن خودتون به روانشناس بالینی یا روانپزشک مراجعه کنید تا کمک بیشتری به حل مساله برای شما بکند.موفق باشید