اضطراب اجتماعی

سلام من دچار اضطراب اجتماعی هستم ولی شدید نیست و از وقتی که یادمه از زمان شاید هشت نه سالگی با من یعنی بخوام در یک جمعی هر جمعی که باشه حضور پیدا کنم از نگاه هاشون هراس دارم تپش قلبم میره بالا دستام میلرزه و عضلات صورتم هم میلرزه و بخوام به یک مجلسی برم باید از یک ساعت قبل که هنوز کسی نیومده باید برم تا راحت باشم  و یک بار هم پیش روانشناس رفتم ولی از اونجایی که به درمانش نزدیک میشدم نرفتم دیگه و ازتون کمک میخوام ممنون.

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۲ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام عزیزم هم روان درمانی و هم دارودرمانی در درمان این اختلال مفید واقع می شوند. اکثر روانپزشکان بر این باورند که استفاده از دارودرمانی و روان درمانی در کنار هم از هر یک بتنهایی مؤثرتر است. به چالش کشیدن افکار منفی چه به کمک درمان گر و چه بصورت شخصی، راهی مؤثر در عقب راندن این بیماری و کاهش اثرات آن است. در روان درمانی اولین قدم، شناسایی افکاری است که در لایه های زیزین ترس های فرد وجود دارد. به طور مثال اگر فرد نگران سخنرانی در جمع افراد مهمی است، شاید یکی از افکاری که پشت این نگرانی مخفی شده این است که: (من سخنرانی راخراب خواهم کرد و همه با خود فکر خواهند کرد که من بی لیاقت هستم) یا اینکه (الان خیس عرق می شوم و همه می فهمند که چقدر ترسیده ام و آبرویم می رود) وقتی افکار منفی مشخص شدند، قدم بعدی تحلیل و به مبارزه طلبیدن آنهاست. وقتی شما این قدرت را پیدا کنید که افکار منفی خود را به چالش بکشید، دید واقع بینانه تری نسبت به موقعیت های اجتماعی پیدا می کنید و با آرامش بیشتری به تعامل می پردازید. بهتر است از قدم های کوچک شروع کنید و کم کم این قدم های کوچک را به گام های بزرگ تبدیل کنید. یعنی اول موقعیت اجتماعی را انتخاب کنید که از آن هراس کمتری دارید و رفته رفته روی به شرایط سختر بیاورید. موفق باشید.