ترس از مسابقه دادن پسر 8 ساله

سلام

پسر من ٨ سالشه

در شنا واقعا توانمند هست! ولی از اينكه مسابقه بده خيلی می ترسه

حتی شعر خوانی و خطش هم عالی ولی چون پارسال مقام نياورد امسال اصلا حاضر نيست مجدد شركت كنه!

به نظرتون علتش چی؟

مهم تر اينكه ميشه كمک كنيد ، چطوری مشكلش رو حل كنم و چه روشی رو در پيش بگيرم كه بره مسابقه بده....

ما مدام بهش ميگيم مهم نيست برنده بشه يا نه! خودشو اذيت نكنه

و مهم خود مسابقه هست!وليكن از ترسش كم نشده!؟

پاسخ مشاور

مشاور کودک و بین فردی

با سلام دوست عزیز.
ایا پسر شما خودش تمایل به شرکت در مسابقه دارد و فقط ترس مانع ان میشود؟ یا استنباط شما بر اساس توانمدی و رفتارش این است که او میترسد؟
این دو بسیار متفاوت بوده و دلیل و راهبرد متفاوتی دارند.
دوم این ترس از شکست را شما در دو مورد مثال زدید.  احتمالا در موارد دیگری نیز صدق میکند و ممکن است ریشه در اضطرابی بزرگتر داشته باشد. که این مساله بهتر است با مراجعه به یک روان شناس کودک بررسی شود.
اگر اطمینان دارید که مساله ترس از شکست در مسابقه است: شما اصراری بر انجام مسابقه نداشته باشید چون این اضطراب را تشدید میکند. در زمانی که مایل بود در مورد ترس و نگرانی و مسابقه با او صحبت کنید. به این صورت که خوب گوش دهید و با او همدلی نمایید. نگویید ترس نداره، بگویید میفهمم که ترس تو را ناراحت میکند. و از ترس های خود یا تجارب مشابهتان برایش بگویید.
و بگویید اگر مایل باشد میتوانید کمکش کنید تا مشکل را حل نماید.
سبک شخصیتی فرزندتان، راهبردهای مقابله ای او، و اضطراب های قبلی در طراحی روش مناسب مداخله حائز اهمیت هستند.