تشخیص تاخیر تکلم کودک

با سلام پسر 2 ساله ای دارم که هنوز حرف نمیزنه فقط سه یا 4 کلمه میگه مثل آب، دد، این چیه؟ما ما

که از این کلمات فقط آب رو درست میگه بقیه نامفهوم.

دماغ و دهن و گوشش رو نمیدونه ولی چشم رو تازه یاد گرفته

بریم لا لا یا بریم آب یا بریم ددر متوجه میشه یا بابا اومد یا نکن

آخر 16 ماهگی راه افتاد ولی سینه خیز و چهار دست و پا به موقع بود

قبل از یکسالگی دوبار بهداشت بهم گفت که دور سرش کم رشد کرده ولی بعد خوبه

و توی یکسالگی یک بار بستری شد و یکبار هم عمل جراحی شد که بعد از هر دو یک حالتی شبیه به افسردگی پیدا کرد و طول کشید تا به حالت عادی برگرده

و تو بیداری به شدت دندوناش رو به میسابه و خودمو خیلی گاز میگیره.

و در حال حاضر میخوام بدونم برای حرف نزدنش باید نگران باشم و به چه دکتری مراجعه کنم؟

اطلاعات تکمیلی

سن 29 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

گفتاردرمانگر

سلام وقت به خیر

ممنون از گزارش کامل از وضعیت رشد کودکتون.

ببینید به همون نسبت که دیرتر راه افتاده به همون میران هم احتمالا دیرتر حرف میزنه و به جمله میرسه چون تکامل و رسش مغزیش شاید قدری کندتر باشه. البته این به معنی وجود مشکل نیست بلکه نشون میده همه کودکان مشابه هم نیستند و قدری تفاوت دارند از نظر تکامل جسمی و ذهنی.

مورد بعدی اینه که کودک شما تو سن حساسی که مرتبط با یادگیری هست عمل جراحی داشته و خب همین عمل و زمانی که از دست میره باز هم عقب میندازه کودکتون رو و با توجه به شرح حالی که گفتید تعجب نکردم که گفتارش رشد زیادی نکرده. مورد بعد دندون قروچه کودکتون هست که باید برای علتش با روان شناس کودک صحبت کنید گرامی

وقتتون به خیر