تفسیر سونوگرافی

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 273 بازدید 2 تبادل تجربه

سلام ببخشید مزاحم میشم این سونوگرافی رو میخواستم تفسیر کنید و ببینید که مشکلی نیست؟ تخمدان ها در دو طرف با اکوی پارانشیمال نرمال مشاهده شدند. شواهدی به نفع ضایعه سالید یا سیستیک در تخمدانها روئیت نگردید.

وجود فولیکهای متعدد زیر 5 mm در محیط هر دو تخمدانها که ابعاد بزرگتر از نرمال دارند بدون وجود فولیکول غالب مطرح کننده PCOD  می باشد.

تصویر چند فولیکول به ابعاد تقریبی ۳ تا 5 میلیمتری در هر دوی تخمدانها مشاهده گردید.

کلد و ساک خلفی حاوی مقدار خفیفی مایع آزاد می باشد.

تصویر توده هیپواکو به ابعاد  13*18 میلیمتر با جدلر نامنظم در پروگزیمال دیواره قدامی کانال واژینال مشاهده گردید.

در برسی کالر داپلر توده مزبور فاقد فلوی عروقی می باشد.

در تشخیص افتراقی درموئید سیست مطرح می باشد

 Follow up توصیه می گردد.

شواهدی به نفع EP در حال حاضر مشاهده نمی شود. رحم نمای Arcuate دارد.

اکوی میومتریال رحم هیتروژن می باشد.

ضخامت آندومتر دو لایه 6 میلیمتر است.

اطلاعات تکمیلی

سن 24 جنسیت مرد شغل بهیار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

متخصص زنان و زایمان

سلام

تنبلی تخمدان یا تخمدان پلی كیستیک

- یکی از اختلالات شایع در حیطه بیماریهای زنان بیماری تخمدان پلی کیستیک هست که ناشی از اختلالات هورمونی و عدم تعادل تولید هورمون های استروژن و پروژسترون می باشد، در واقع کیست های موجود در تخمدان علت بیماری نیستند بلکه خودشان محصول بی نظمی هورمونی موجود هستند.

- برای تشخیص علایم افزایش هورمون مردانه و یافته سونوگرافی مبنی بر کیستیک بودن تخمدان لازم است،

بیماری طیف وسیعی از بی علامت تا علایمی مثل پرمویی و آکنه و بی نظمی قاعدگی و نازایی هست.

- به علت افزایش میزان هورمون استروژن و مواجهه طولانی با استروژن خطر بروز پولیپ رحم، هیپر پلازی رحم و سرطان  پستان بالا می رود به همین دلیل تشخیص و درمان به موقع بیماری امری ضروری هست .

- چاقی یافته شایعی در دو سوم مبتلایان هست ولی یک سوم باقیمانده افزایش وزن ندارند، در هر حال اولین اقدام درمانی در تخمدان پلی کیستی و چاقی، کاهش حداقل پنج درصد وزن هست، این امر به بهبود وضعیت هورمونی و کم شدن عوارض با مکانیسم کاهش استروژن و اندروژن و کاهش مقاومت به انسولین ، کمک می کند.

- بسته به علامت بالینی ایجاد شده نوع درمان انتخابی متفاوت می باشد، اکثرا جهت تنظیم سیکل های قاعدگی مصرف دراز مدت ترکیبات هورمونی لازم می باشد، در صورت پرمویی، ترکیبات ضد اندروژن مثل اسپیرنولاکتون و سیپروترون و فلوتاماید موثر می باشد.

- در صورت نازایی داروهای محرک تخمک گذاری مناسب می باشد.

- در مجموع تنبلی تخمدان گرچه می تواند در موارد شدید باعث ناباروری با مکانیسم عدم تخمک گذاری باشد، ولی به لحاظ پیش آگهی درمان نازایی با این علت پاسخ به درمان بهتری نسبت به سایر علل نازایی دارد و معمولا به درمانها پاسخ میدهد

- تشخیص به موقع و پیگیریهای مناسب می تواند از بروز بسیاری از عوارض مهم مثل سرطان رحم و پستان جلوگیری کند، در صورت افزایش ضخامت اندومتر رحم در سونوگرافی، بیوپسی یا تکه برداری از رحم اقدام ضروری محسوب می شود.

در ضمن برای توده  قدام کانال واژن نیاز به معاینه توسط  متخصص زنان و زایمان میباشد .

تجربه شما

سلام اگر كسی ivf نكند بعد از ivf به مسافرت برود خطر دارد يا نه؟

با تشکر از شما