اجرای دستورات شنیداری در کودک دو ساله

با سلام. دخترم دو سال و دو هفته سن داره. معمولا دستورات ساده رو متوجه میشه. مثلا برو بیا بشین.. آب بیار. توپ بیار. پارک بریم. غذا میخوای و..... دخترم باید توجهش به من باشه تا این کار ها رو انجام بده. باید تو صورت من وقتی حرف میزنم نگاه کنه. وقتی از پشت سر بهش میگم چون مشغول کار خودشه توجه نمیکنه و کاری که بخوام انجام نمیده. میخواستم بدونم این طبیعی هست که دخترم حتما باید چهره منو ببینه و دستوری که ازش خواستم انجام بده... آیا ممکنه که اون از طریق لب خوانی متوجه شه؟ لطفا راهنماییم کنید.

اطلاعات تکمیلی

سن 27 جنسیت زن شغل دانشجو وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر

مادر عزیز سلام.
باتوجه به اینکه شما چندین مرتبه در این رابطه سوال کردید و همکاران پاسخ دادن، امیدوارم پاسخ بنده برای شما توجیه کننده باشه.
روند اصلی به این شکله که فرزندتون ابتدا باید توسط شنوایی سنجی ویزیت بشه و مشخص بشه که آیا سیستم شنوایی سلامت هست یا خیر. اگر خیر که باید درمان پزشکی صورت بگیره. اگر بله میریم برای قدم بعدی. قدم بعدی باید به حیطه توانبخشی کودک یا روانشناسی کودک مراجعه کنید که از لحاظ ادراک و توجه شنیداری ارزیابی صورت بگیره. احتمالا مشکل همین مرحله باشه. بعد از تشخیص، با هدف گذاری درمانی جلسات درمانی رو ادامه بدید.
مسئله لب خوانی نیست. مسئله توجه و دقت شنیداریه که باید توانایی آن از همزمانی با توجه بینایی تفکیک شه. یعنی فرزند شما درحال حاضر برای درک مطلب از هر دو توجه بینایی و شنیداری خودش استفاده میکنه. درصورتیکه باید بدون دیدن منبع صدا هم بتونه مطلب شنیداری رو درک کنه.
موفق باشید