سلام. پسر من وقتی دو ساله بود من به خاطر زایمان و مشکلاتی که پیش اومد یک دفعه ده روز بیمارستان بستری شدم

و بعد هم به مدت دو ماه مجبور بودم بخاطر بچه نارسم برم بیمارستان و برگردم این اتفاق ضربه شدیدی بهش وارد کرد

هم خیلی دیر حرف اومد هنوز که چهار ساله است نمیتونه حرف بزنه و هم هنوز پوشک میپوشه یه لحظه هم ازم جدا نمیشه

با اینکه دیگه تنهاش نذاشتم اما همش ترس داره خیلی نگران رشد و تکاملش هستم

آیا فرستادنش به مهد کار خوبیه یا بیشتر احساس ترس میکنه ؟

اطلاعات تکمیلی

سن 31 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام به شما مادر گرامی

اول از همه باید ببینیم وضعیت تکلم فرزندتون در چه حدی هست؟ دایره لغات و نحوه بیان کلماتش چطور هست؟ تا ببینیم تاخیر رشد زبانی وجود داره یا نه و در این زمینه از گفتار درمانگر حتما کمک بگیرید. اما باید بدونید دوری از شما موجب تاخیر تکلم نمیشه مگر در موارد خیلی شدید که شوک روحی به بچه وارد بشه یا اساسا سبک دلبستگی کودک خیلی ناایمن باشه. بیشتر مسائل زیستی و احتمالا زمینه ارثی مسبب هست و با گفتار درمانی برطرف میشه

در مورد از پوشک گرفتن هم باید ببینیم شما چه اقداماتی رو انجام دادید . با توجه به مسائلی که گفتید بهتره حتما یک متخصص بالینی کودک فرزندتون رو ارزیابی کنه تا ببینیم مشکلاتش بخاطر تاخیر  رشدی هست یا روشهای برخورد شما باید اصلاح بشه!

از اونجایی که ترس از جدا شدن از شما رو داره حالا به هر دلیلی که ایجاد شده، بهتره اول مسایل موجود رو حل کنید بعد اقدام به گذاشتن مهد بکنید. به دلیل اینکه احتمالا با بچه ها ارتباط کلامی ضعیفی خواهد داشت و هنوز نمیتونه جدا بشه از شما و این خودش روند اجتماعی شدن اش رو سخت میکنه. پس اول با یک گفتا درمانگر و یک روانشناس بالینی کودک مشکلاتش رو حل کنید بعد اقدام کنید به مهد بردن