سلام. پسرم تو مکانهای شلوغ نمیره شروع میکنه به گریه و جیغ و داد اصلا هم به حرف گوش نمیده اون مواقع مراسمات نمیتونیم شرکت کنیم وحشت داره از صدای آهنگ بلند میترسه پارک شلوغ باشه بازی نمیکنه دیگه خسته شدم لطفا راهنماییم کنید در ضمن پسرم توی یک سالگی کیسه صفراش رو عمل کردیم و درآورده الان سه سال و نیمشه

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۳ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و نوجوان

سلام؛
 دوست عزیز به طور کلی زمانی که کودکتان دچار ترس یا اضطراب می شود، مهم است که به او بیاموزید که چگونه با این عواطف کنار بیاید، تا بعدها در زندگی خود بهتر بتواند با چنین احساساتی مواجه شود. بهتر است به جای نگرانی، در چنین مواقعی در دسترس بچه باشید و بلافاصله بعد از احساس ترس، او را در آغوش بگیرید. باید به صورت تدریجی و کم کم کودک را با محرک ترسناک که همان حضور در مکان‌های شلوغ و شنیدن صداهای بلند است روبرو کنید و همزمان با آن، خوراکی یا اسباب بازی دلخواهش را به او بدهید. به این صورت که از حضور در مکان‌های خلوت‌تر و شنیدن صداهای آرامتر شروع کنید و به تدریج در مکان‌های شلوغ‌تر حضور یابید بعد از هر مرحله کودک خود را تشویق کنید و به او خوراکی مورد علاقه‌اش را بدهید. در عین حال مراقب باشید که خودتان نسبت به ترس واکنش شدید نشان ندهید. نباید کودک را به خاطر ترس، مسخره یا تهدید و سرزنش کنید و باید از گفتن جملاتی مثل مامان اینکه ترس نداره، خجالت بکش، تو دیگه بزرگ شدی، یا ببین من نمی ترسم، به طور کلی خودداری کنید. تا جایی که ممکن است، کودک را به مهر و علاقه خود مطمئن کنید. هر عمل شجاعانه او را هر قدر هم کوچک باشد، تحسین کنید. برای غلبه بر ترس، چاره ای جز روبرو شدن با آن نیست بنابراین به تدریج باید محرک های جدید  (بازی در پارک، مهمانی و ...) را جانشین محرک ترسناک (مکانهای شلوغ، صداهای بلند) کنید تا ترس کودک از بین برود. البته باید کودک را با مکان‌های شلوغ آشنا کنید، در موردش با کودک خود صحبت کنید(از نقاشی، بازی و قصه هم می توانید استفاده کنید)، در مورد نگرانی‌های او از حضور در این مکان‌ها صحبت کنید و میزان شلوغی را به تدریج افزایش دهید تا کودک به حضور در مکان‌های شلوغ عادت کند. با استفاده از سرمشق‌دهی نیز می توان ترس کودک را از بین برد. کودکی که از شلوغی می ترسد، اگر کودک دیگری را مشاهده کند که در آن محیط مشغول بازی است، ترسش کم شود. روی نقاط مثبت رفتاری – اخلاقی کودکتان تمرکز کنید و شهامت های کوچک او را بزرگ جلوه دهید و تشویق کنید. باید به خاطر داشته باشید که همه این مراحل را باید با صبر و حوصله و در مدت زمان مناسبی طی کرد. در مواردی که ترس کودک آنقدر شدید است که با به کارگیری این روش ها موفق به کاهش یا از بین بردن آن نمی شوید، بهتر است به روان شناس کودک مراجعه کنید و مشکل کودک را با او درمیان بگذارید. پایدار و پیروز باشید.