کنجکاوی جنسی در پسر ۴ ساله

باسلام و خسته نباشید . چند روز پیش به طور اتفاقی متوجه شدم پسرم که با دختر دایی اش همسن هستن، در حال بازی بودن. تو حیاط شلوار دختردایی اش را کشیده پاییین و به باسنش نگاه میکنه. حالم خیلی خراب شد و بسرعت دستش رو گرفتم آوردمش داخل. من باید چه برخوردی با پسرم داشته باشم که از سرش بیفته و دیگه همچین کاری انجام نده؟ خواهش میکنم گمکم کنید.

اطلاعات تکمیلی

جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

با سلام خدمت شما مادر عزیز

باید بدانید که با توجه به سن پسرتان این عمل تا حدودی طبیعی است. کودکان از 3 تا 6 سال شروع به شناخت جنسیت خود، بدن خود و بدست آوردن هویت جنسی متناسب با جنس خود می کنند. از این زمان به بعد توجه بیشتری به بدن خود و دیگران می دهند.ارتباط و تعامل دو سویه صمیمانه، با محبت و پذیرش توسط والد هم جنس بسیار تاثیرگذار است  بر عزت نفس، دوست داشتنی بودن، قابل احترام بودن و خودپنداره و  تصویری که از خودش خواهد شناخت.

دراین سن کودکان به اندام جنسی همدیگر و علی الخصوص جنس مخالف حساس می شوند. در این سن کودکان لباس خود را پایین می کشند و اندام جنسی خود را به یکدیگر نشان می دهند و به اندام تناسلی هم دست می زنند معمولاً انجام دادن این کار بدون برنامه ریزی قبلی است و ناشی از تحریکات جنسی نیست و صرفاً ناشی از کنجکاوی است.
در این سن کودکان ، درباره ی ازدواج پدر و مادر و رابطه ی عاطفی بین آنها می پرسند و این که وقتی پدر و مادر با هم ازدواج کردند آنها کجا بودند؟
معمولاً این سوالات درباره ی روابط زناشویی بین والدین نیست، مگر این که کودکان اطلاعاتی از دوستان و بزرگترها یا دیدن فیلم ها و عکس های جنسی ، به دست آورده باشند.
در این سنین دختران به سمت جنس جنس موافق یعنی مادر و پسران به سمت پدر، تمایل پیدا می کنند و با او همانند سازی می کنند اگر این همانند سازی به درستی و با موفقیت انجام شود دختران هویت زنانه و پسران هویت مردانه پیدا می کنند.

با استفاده از انیمیشن و کتاب های مربوطه، به آموزش فرزندتان از لحاظ شناخت و مراقبت از بدن، اقدام نمایید. مسائل در کودکان فراموش نمی شوند بلکه باید حل شوند.در صورت مشکل بودن این موضوع برای شما حتما به روانشناس مراجعه کنید.

موفق باشید