تفسیر سونوگرافی واژینال

سلام روز بخیر. من هفته ی 8 ام بارداریم با قرص سایتوتک سقط داشتم و بعد یه هفته سونو دادم الان نمیدونم جواب سونوم چیه ؟ آیا هنوز بقایا باقیمونده!؟ اگه مونده چه جوری دفع میشه و چقدر هست ؟

uterus has normal size and homogeneous myomrtrial tissue texture.
uterine diameters =97×44×52 mm
Endometrium is homogeneous with 17 mm thickness.
Endometrium is heterogeneously thick and echogenic contain some fluid and echogenic tissue with 12×8 mm thickneds in the body and fundus suggestive retained tissue of conception.

two ovaries have normal shape,size and echo pattern.
No  ovarian cystic lesion or any adnexal mass or collection is noted.
no free fluid is seen in posterior cul-de-sac.
IMP:R/0  retained tissue of conception.

اطلاعات تکمیلی

سن 22 جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

متخصص زنان و زایمان

با سلام

در سونوگرافی شما گزارش شده که بقایای بارداری وجود دارد هرچند میزان آن اندک به نظر می رسد ..حتما  به متخصص زنان  مراجعه کنید با توجه به شرح حال و معاینه اقدام لازم صورت گیرد