دعوای بین فرزندان و برادرهایم

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 36 بازدید 1 تبادل تجربه

سلام . من یک پسر 3 ساله و یک دختر 3 ماهه دارم.

من زیاد خونه ی مادر و پدرم میرم و چون مادرم جوونه برادرام با بچه هام هم سنن . برادر بزرگم 8 سالشه وسطی که با پسرمه 3 سالشه و آخری که فقط چند ماهشه.

وقتی من میرم اونجا جنگ جهانی راه میفته . و دائم پسرم و برادر بزرگ و وسطیم با هم دعوا می کنن.

من چیکار باید بکنم ؟ وقتی حق با پسرمه و اونا اذیتش می کنن بهش نشون بدم که پشتتم و اون ها رو دعوا کنم ؟

وقتی پسر من کار بدی میکنه جلو همه دعواش کنم یا یواشکی؟

در ضمن پسر من خیلی اسباب بازی بقیه بچه ها رو از دستشون میکشه، خیلی سعی کردم در قالب قصه براش بگم که این رفتار زشته ولی ...

چکار کنم وقتی عروسک کسی رو از دستش میکشه؟

و برعکس وقتی بقیه از دستش می کشن من چیکار کنم؟

بعضی وقت ها هم سرم داد میزنه و حرص میخوره، چیکار کنم که این حالت برطرف بشه؟

با برادر بزرگم هم خیلی کل کل میکنه البته که هردوشون بچه اند و نمیتونم به برادرم هم خیلی چیزی بگم، چون پدر و مادرم ناراحت میشن و حرص می خورن . حالا نمیدونم از دست من یا از دست اون :)

ممنون

اطلاعات تکمیلی

سن 23 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور تربیتی کودک و نوجوان

سلام
اول یه نکته کلی را بگم،بچه ها تا سن 3/5 سالگی بازیهای اجتماعی را بلد نیستند.اسباب بازی براشون مهمتر از همبازی است.بخاطر همین سر اسباب بازی دعوا میکنند و اسباب بازی را از هم میکشند.پس این مساله برای پسرخودتون و برادرتون مصداق داره.با بزرگتر شدنشون یاد میگیرند قوانین مشترکی بگذارند و اسباب بازی را اشتراکا استفاده کنند.ولی این روند دوسه سالی طول میکشه و با بزرگتر شدنشون بازیهای اجتماعی پیچیده تر میشه.
نکته بعدی: بهتر هست پسرتون با بچه همسن خودش بازی کنه.نه با فردی که پنج سال از خودش بزرگتره!
نکته بعدی: وقتی پسرتون با بچه همسن خودش بازی میکنه،چون بازی اجتماعی را بلد نیست بهتره شما به عنوان فرد سوم وارد بازی بشید و قوانین را ساده برای اونها شرح بدید.یعنی مثلا بگید توپ را میزاریم وسط.  مثلا علی شوت میکنه برا محمد..محمد شوت میکنه برا من..و من شوت میکنم برا علی...یعنی بازی اشتراکی را یادشون میدید و از دعوا کردن جلوگیری میکنید
پرسیده بودید اگر کار بدی کرد جلو بقیه دعواش کنید؟خیر.اونو کنار میکشید و میگید کدوم کارش نادرست بوده.ولی سعی کنید بجای دعوا کردن از تشویق استفاده کنید.یعنی دقیقا کارِ مثبتِ مخالف کارِ بد را تشویق کنید.
درضمن رفت و آمد شما نباید محدود به منزل مادر باشه.فرزند شما نیاز به تعامل با بچه های دیگر هم داره

تجربه شما

سلام خیلی ممنون از جوابتون واقعا مفید بود.

وقتی پسرم اسباب بازی بچه ی دیگرو میکشه چیکار کنم؟

از دست پسرم بکشم و به اون بچه پس بدم؟

بعضی وقت ها حرف زدن هم تاثیر نداره که بهش بگم مامان پس بده .

@مامان__کوچولو6

سلام. من راهنمایی کردم. گفتم به عنوان نفر سوم وارد بازی بشید و اجازه ندید چنین اتفاقی بیفته. خودتون اونجا داور بشید و مدیریت بازی دست شما باشه. ولی اگر احیانا بچه ها با هم دعواشون شد،تا جایی که به هم صدمه جسمی نمیزنند، دخالت نمیکنیم. فرزند شما اگر زورگویی کنه، مسلما همبازیش رو ناراحت میکنه. همبازیش گریه میکنه و قهر میکنه. اونوقت پسر شما تنها میمونه. این مساله به هردوتاشون درسهایی را یاد میده. به پسر شما یاد میده بخاطر اسباب بازی دوستشو ناراحت نکنه و به اون پسر هم یاد میده از حقش دفاع کنه. کم کم هردو یاد میگیرند اشتراکی اسباب بازی را استفاده کنند.گاهی این دعواها و گریه ها و قهرها برای بچه هامون لازمه.چون درسهای مهمی بهشون میده.تو همین تجربه و خطاهاست که یاد میگیرند ،اجتماعی بشن.

اگر دعوا به صدمه جسمی منجر شد و اگر همیشه پسر شما زور میگه، شما دخالت میکنید. اسباب بازی را از زورگو میگیرید و به دست صاحبش میدید. ولی برای تنبیه، اجازه بازی به هردو نمیدید و شرط میزارید که اگه دعوا نکنند، اجازه بازی دارند.

درصورتی که همیشه پسر شما زورگو نیست، و گاهی این یکی زور میگه ،گاهی اون یکی، برای تنبیه هردوتاشون میتونید اسباب بازی را از دسترس هردو خارج کنید و بگید چون مرتب دعوا میکنید ، هردو از بازی محروم میشید. باز تاکید میکنم تا زمانی که به زد و خورد منجر نشده دخالت نکنید.