سلام من با خانواده شوهرم و جاریم داخل یک آپارتمان زندگی میکنیم واحدهامون جداست من همیشه از همه نظر خودم رو با جاریم مقایسه میکنم با اینکه من تحصیل کردم لیسانسم ولی جاریم پنج کلاس سواد داره از هر نظر بالاترم ولی خودمو پوچ و بی ارزش میبینم اعتماد به نفسم امده پایین خیلی در حدی نه دو کلمه نمیتونم با کسی حرف بزنم لکنت زبان میگیرم تا قبل از ازدواج دختر با اعتماد به نفس و سرحالی بودم الان هیچی. چیکار کنم مقایسه نکنم خودم رو با دیگران ؟ مرسی

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۶ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام عزیزم
رضایت مندی از هر آنچه که خداوند به ما عطا فرموده علاوه بر اینکه خود شیوه ای از شکرگذاری است باعث آرامش خاطر شما می شود به نظر میرسد اعتماد بنفس ضعیف شما بدلیل این است که همواره خود را با اطرافیانتان مقایسه می کنید وقتی شما فضایل و کمالات، توانایی ها یا حتی اموال دیگران را می بینید وآنها را با محدودیت ها یا عیوب خود مقایسه می کنید باعث می شود که احساس نقصان و کاستی کنید. بدین ترتیب حس خود محترم شمردن در شما آسیل می بیند و شما احساس بدبختی و تیره روزی می کنید اگر می خواهید دست از مقایسه کردن بردارید باید ابتدا به این موضوع یقین کنید و اعتراف کنید که مقایسه کردن اساسا کار درستی نیست مقایسه کردن غلط است چون همیشه کسانی بهتر از شما یا موقعیت وشرایط بهتر از شما وجود دارند بنا براین شما تا دست از مقایسه کردن برندارید ونپذیرید که موقعیت شما در زندگی به شرایط و موقعیت هیچ کس دیگر ربط ندارد، از زندگی راضی نمی شوید. وقتی پیوسته در حال مقایسه باشید باعث می شود نسبت به کسانی که از شما موفق ترند یا شرایط بهتری دارند، خصمانه رفتار کنید. وقتی در مورد دیگران پیش داوری می کنید و بر اساس برداشت های خود آنها را موفق تر می بینید در واقع این موقعیت را فراهم می کنید که آنها از شما موفق تر باشند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که بر اساس عادت خود را با دیگران مقایسه می کنید، بدانید که این عادت مقایسه احساس ناامنی با خود به همراه دارد. چون شما احساس ناامنی می کنید گاهی فکر می کنید که در ارتباط با دیگران گاهی فضایل و کمالات خود را به رخ آنها بکشید. کسانی که هر آنچه را انجام داده اند هر کجا رفته اند، هر چه که دارند را به رخ دیگران می کشند چندان شخصیت دوستداشتنی ندارند و نمی توانند کسان زیادی را جذب کنند. نمی توانیم انکار کنیم که مقایسه کردن جزئی از طبیعت بشر است و گاهی ناآگاهانه صورت می پذیرد اما ترک عادت مقایسه نیاز به تمرین و ممارست زیاد دارد و باید با آگاهی انجام شود. موفق باشید.