رفتار درست با کودک 15 ماهه

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 1943 بازدید 3 تبادل تجربه

سلام ببخشید من یه دختر ۱۵ ماهه دارم که خیلی شوخی میکنه و جدیدا کارهای بدی میکنه که نمیدونم چطور باید برخورد کنم که هم این کارهاشو ترک کنه هم لطمه نبینه آخه پدرش یکم آدم زودجوشیه و گاهی دعواش میکنه میترسم خدایی نکرده آخر کار دستش بده آخه وقتی عصبانی میشه دست خودش نیست همسرم  . کارهای بد دخترم ایناست مثلا وقتی شلوار پاش نیست به اندام های جنسیش دست میزنه که هرچی دعواش میکنیم فایده نداره یا اینکه همیشه موقع غذا میاد میشینه وسط سفره روی میزم از دستش نمیتونیم غذا بخوریم و اینکه پرخاشگری میکنه مثلا در اوج خوشحالی ناخون هاشو تو بدنمون فرو میکنه موهامونو میکشه گاهی موهای خودشو میکشه واقعا من موندم باید چیکارکنم بخدا خیلی کلافه شدم لطفا راهنماییم کنید

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۳ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام
ناراحتی شما با توجه به شرایطی که توضیح دادید قابل درک است.در خصوص لمس آلات تناسلی باید قبل از هرچیز از حساسیت خود کم کنید چون موضوع را بدتر می کند و ممکن است حساسیت شما او را به سمت انجام بیشتر این کار سوق دهد و در نتیجه زمینه ی شدت و ادامه ی بیشتر فراهم شود. پیشنهاد میکنم زمانی كه مشغول به اين كار می شود سعي كنيد او را به انجام كاری كه خيلی علاقه دارد، دعوت كنيد تا از اين رفتار دست بكشد. سرگرم شدن به کار دیگری که مورد علاقه اوست باعث میشود که آن رفتار را فراموش کند و ادامه ندهد. و توجه داشته باشید که به هیچ وجه نخواهید با زور ، دعوا یا سرزنش او را از انجام این کار منصرف کنید چون نتیجه ی عکس می دهد.
لجبازی و پرخاش وضعیت معمولی ست که بیشتر والدین با این مساله درگیر هستند اما در این موقعیت مهمترین مساله این است که نباید تسلیم کودک شوید. برخورد قاطعانه اما با آرامشی داشته باشید، از کوره در نروید و به او مستقیم بگویید که از کارش ناراحت هستید و هر کاری پیامدی دارد ، و از عکس العمل کودک خود نترسید. از چیزی که به آن علاقه دارد محرومش کنید مثلا کارتون،قصه یا بازی. محروم کردن از چیزی که به آن علاقه دارد راهکار مناسبی ست تا رفتار نادرست به مرور از بین برود. باید خیلی قاطع و محکم اما با مهربانی به او بگویید که با ادامه دادن این کار به چیزی که میخواد نمیرسد. تحت هیچ شرایطی کوتاه نیایید و از محیط و دسترس کودک خود اگر امکان دارد دور شوید. اگر در قبال کودک نافرمان، شما هم عنان اختیار را از کف بدهید و بخواهید با داد و فریاد و تنبیه بدنی او را به راه بیاورید ،راه اشتباهی در پیش گرفته اید. این‌گونه، کودک به نافرمانی خود بیشتر ادامه می‌دهد.اما زمانی که با او آرام برخورد کنید و سعی کنید مثل همیشه رفتار نمایید ،به کودک با احترام تذکر بدهید و حرف بزنید مطمئنا بیشتر اثرگذار خواهد بود. به شما پیشنهاد میکنم به رفتارهای خوب او، عکس العمل مثبت و بارزی نشان دهید. مثلا برای آن کار خاص جایزه بگیرید. همیشه بخاطر داشته باشید تقویت و تشویق یک کار آن را تثبیت می‌کند. تنبیه و تشویق اصولی و بجا، درخواست کردن به جای امرکردن، قاطع بودن، الگوی مناسبی در اختیار کودک گذاشتن و مشارکت و همراهی کودک در انجام کارهای مورد علاقه اش راهکارهایی است که با استفاده از آنها در ترک عادت های نادرست به کودک خود کمک می کنید.
در مورد اینکه چطوری فرمان دهید که کودکتان به حرف شما گوش کند مواردی هست که باید رعایت کنید. فرمان شما باید روشن باشد یعنی دقیقا بگویید چه کاری انجام دهد (مثلا نگویید برو اتاقتو مرتب کن بگویید برو اسباب بازی هاتو بریز توی سبد). دستور شما باید کوتاه باشد. هر چه طولانی تر باشد احتمال اجرا کمتراست (مثلا نگویید قرار بود از بیرون میای بری لباستو عوض کنی بگویید عزیزم لباس!). فرمان های قابل اجرا برای انجام کار صادر میشود نه برای انجام ندادن (مثلا نپر روی مبل بپر بغل بابا). آدم به لحاظ روانی از چیزی که منع میشود، بدتر تحریک می شود و آنرا انجام میدهد پس به جای اینکه بگویید انجام نده و نکن بگویید چه کار انجام بده.
کودکان در این سن برای جلب توجه و در حقیقت به خاطر ترس از دست دادن و احساس نا ایمن بودن ، رفتارهایی از این قبیل دارند. پس حتما رفتار خود را بررسی کنید که آیا برای مدت طولانی به او بی توجه بودید و برای جلب نظر شما، این واکنش را  نشان می دهد؟! چون دلخوری ناشی از کم توجهی و بی محبتی شما هم میتواند باعث بروز لجبازی و پرخاش شود .
شاد و موفق باشید

تجربه شما

پسر منم ۱۵ ماهه هست و وقتی میخوام پوشکش عوض کنم این کارو انجام میده مثل اینه که کنجکاو باشه من اصلا حساسیت نشون نمیدم سعی میکنم ذهنش به جای دیگه ببرم‌ حواسش از این موضوع پرت بشه ، به نظر من همه بچه های همین مدلی هستن فقط باید والدین رفتار درستی داشته باشن همین

چه جالب منم یه دختر ۱۵ماهه دارم همه اینکارا رو انجام میده وسط سفره میشینه همه چیزو بهم میریزه، موهامونو میکشه و چنگ میزنه موقع پوشک عوض کردنم به خودش دست میزنه ،این چیزا بنظرم تو همه بچه ها هست و طبیعیه دلیلشم  کنجکاوی و جلب توجهه. من موقع پوشک عوض کردن یه اسباب بازی دستش میدم حواسش کلا از اون کار پرت میشه

دختر منم ۱۵ ماهش و دقیقا همین کارهارو میکنه در رابطه با دست زدن به خودش من احساس میکنم چون همیشه پوشک هستن و برای یه مدت آزاد میشه اینجوریه