پرخاشگری کودک 9 ساله

با سلام خواهر 9 ساله ای دارم که بسیار پرخاشگر است و همیشه با اعضای خانواده در حال درگیری است. هرچیزی به او بگوییم فریاد می کشد و گاهی هم حرف های زشتی می زند. اصلا به حرف گوش نمی دهد و خیلی خودسر است. جدیدا هم دروغ می گوید هم کاری می کند که مادرم با من دعوا کند. من جدا از اینکه از دست او خسته شدم، بسیار نگران آینده ی او هستم و میترسم دچار آسیب های اجتماعی شود لطفا راهنمایی کنید چطور پرخاشگری او را از بین ببریم.

اطلاعات تکمیلی

سن 17 جنسیت زن شغل محصل وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام وقت بخير

دوست عزیز در ابتدا به دنبال علتهای این رفتار باشید.مثلا اگر خواهر  شما از والدین و اطرافیان الگو برداری میکند به تصحیح رفتار های الگو بپردازید و یا روش تربیتی از ابتدای کودکی غلط بود و باعث شده که این رفتار نهادینه و تقویت شود پس از تکنیک محروم سازی استفاده کنید ..شما میتوانید با کمک راه های زیر به کنترل پرخاشگری بپردازید. محدوديت هايی برای کنترل پرخاشگری وضع کنيد و آنها را به اطلاع کودک برسانيد

همراه کودک برنامه های تلویزیونی را ببينيد  آن را تفسير کنيد.

همدلی را افزايش دهيد. آگاهی کودک را نسبت به رنجی که بر اثر پرخاشگری او در افراد يا حيوانات به وجود می آيد، افزايش دهيد.

نحوه ارتباط کودک را با افرادی که با او زندگی می کنند، مورد بررسی قرار دهيد.

اگر قرار است کودک به دليل رفتار خشونت آميزش تنبيه شود، بهتر است به طريقی باشد که منجر به حمله انتقامی و تلافی جويانه از طرف کودک نشود.

فرصت تخليه هيجانات را برای کودک فراهم کنيد.

مباحث گروهی يا خانوادگی را که تأکيد بر همکاری با ديگران دارد، به کار گيريد.

همکاری، مسئولیت و پيگيری مسائل مورد علاقه را با دادن مسئوليت به کودکان تشويق کنيد.

برای مهارِ رفتار کودکان، فنون محروم سازی ممکن است تا حدودی مفيد واقع شود. بنابراين رفتارهای پسنديده را به وضوح تشريح کنيد و پاداش ها و کيفرهای آنها را بيان نماييد.

فعاليت های ساعتی او را در صورت امکان با شرکت کودکی ديگر طراحی کنيد.

از تنبيهات بدنی پرهيز کنيد.

- علت رفتار پرخاشگرانه وی را بيابيد.

به کودک بفهمانيد که با هر رفتار خشونت آميز، خود را از شما بيشتر دور می کند.

از کودک پرخاشگر بخواهيد الگوی مطلوبی برای خود بيابد و فهرستی از رفتارهای الگو را در کوتاه مدت اجرا نمايد.

با کودک قرارداد رفتاری ببنديد تا برای رفتارهای مطلوبش جايزه دريافت کند و نتيجه اعمال نامطلوبش را ببيند.