قدرت نه گفتن در روابط با دیگران

سلام خسته نباشید.

من ۲۳ سالمه و همسرم ۲۶ سال.سه ساله باهم ازدواج کردیم.

شوهرم قدرت نه گفتن نداره. تا کسی ازش کمکی بخواد فورا انجام میده حتی اگه به ضرر زندگیمون باشه.

دوسال پیش من طلاهام فروختم و با وام ازدواجمون قرار بود ماشین بخریم که برادرش ازش پول خواست شوهرمم ۵ تومن از پولو بهش داد قرلر بود دو ماهه پس بده الان دو سال گذشته و خبری نشده. درحالیکه خودمون خیلی چیزا نیاز داریم و هنوز خونه مون کامل نشده.

خواهرشوهر بزرگم با وجود اینکه شوهر داره تمام نیازهای زندگیشون رو از شوهرم میخواد خریدن شارژ و گوشت و تعمیرات خونه یا رفتن به بازار یا مهمونی فقط به شوهرم زنگ میزنه اینم کارش رو ول میکنه و میفته دنبال خواهرش.

دخترخواهرشوهرم دانشجوئه پارسال برای شوهرم پیام میفرستاد ۵۰۰ تومن پول بفرست به این شماره کارت میخوام پالتو بخرم یا فلان چیزو بخرم .که شوهرم یکبارش چون نداشتیم از دوستش قرض گرفت و براش فرستاد که من دعوا راه انداختم و قهر کردم این ماجراها گذشت فقط برای اینکه بیشتر درک کنید بیان کردم.

الان همچنان رفت و آمدها وخریدهای خواهرشوهرم ادامه داره. حتی از کسی هم که درحقش بدی کنه با جون و دل بهش کمک میکنه.

دختردایی های من رفت و آمدمون زیاده و تقریبا صمیمی. دیروز یکیشون رفته بود شهر دیگه برای خرید شب شوهرم گفت آماده شو بریم دنبال فلانی منم گفتم تو از کجا میدونی اونجاست گفت زنگ زدم . گفتم شورشرو درآوردی به ما ربطی نداره که بریم دنبالش گفت منتظره و مجبور شدیم بریم.

حالا آخر هفته عروسی دعوت هستن ما دعوت نشدیم. دخترداییم گفت میاین که من باهاتون بیام. گفتم نه دعوت نشدیم. شوهرم گفت آخر هفته میبرمت اونجا بعدشم میایم دنبالت. درحالیکه ۳ ساعت مسیره.

من خیلی باشوهرم بحث کردم آخه یک ماهه قرار ود منو ببره خرید نمیبره اما تا کسی حرفی بهش میزنه قبول میکنه و گاهی خودش پیشنهاد میده.

بارها باهاش حرف زدم که اولویت زندگیت منم من شریک زندگیت هستم تو سختی و نداری و خوشحالی باید باهم باشیم. اما نمیفهمه میگه من کاری از دستم بربیاد انجام میدم برای بقیه چه تو بخوای یا نخوای.😓

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۳ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

باسلام دوست عزيز همسر شما احتمالا در محيط و خانواده ای رشد پيدا كرده كه ارزشهاشون بر مبنای خدمت بی دريغ به ديگران شكل گرفته و باور اصلی همسرتون اينكه اگر به ديگران كمک كنم انسان ارزشمندی هستم چون احتمالا هم در كودكی و هم در برزگسالی و حتی هم اكنون با خدمت كردن به ديگران تاييد، تشويق و تحسين ميگيرن و حس ارزشمندی شون رو ارضا ميكنن. حس ارزشمندی حس بسيار قوی و جذابيه كه برخی افراد برای دستيابی به اين حس دست به هركاری ميزنن و برخی بدون اينكه درخواستی ازشون بشه به ديگران سرويس ميدن تا با تقدير و تشكر ديگران به اون حس دست پيدا كنند اينها افرادی هستند كه به صورت مشروط از طرف اطرافيان بخصوص والدين پذيرفته شدن مثلا در كودكی مادر بهشون گفته "اگر معدلت بيست بشه بچه خوب و عزيزی هستی" و اين درحاليكه كودكان بايد بصورت نامشروط مورد توجه و پذيرفته شدن قرار بگيرن .واما درمورد اينكه خواسته های شما رو در اولويت قرار نميده بخاطر اينكه پاداشی (توجه، تاييد، تشويق) از شما ميگيره كمتر از ديگرانی هست كه بهش پاداش ميدن پس همسر شما بصورت ناخودآگاه به سمتی گرايش پيدا ميكنه كه تاييد بيشتری ميگيره .اين افراد به شدت دوست دارند قهرمان زندگی باشن و ايثار و از خود گذشتگی براشون ارزش والايی داره .تمام اين توضيحات رو دادم تا كمی با همسرتون همدل باشيد و سعی كنيد درک كنيد كه چه چيزی باعث اين رفتار ها ميشه پس تلاش كنيد اون تاييدی كه همسرتون در اطرافيان به دنبالش ميگرده شما بهشون بديد تا اين خدمات شامل حال شما بشه چون متاسفانه درهرحال اين رويه ايشون هست و بصورت ناخودآگاه و اتوماتيک وار اين كارها وخدمات رو انجام ميدن پس چه بهتره كه در جهت خانواده و همسر خودشون باشه .

موفق باشيد.