چپ دست یا راستی پسر 6 ساله

با سلام. پسرم حدودا ۶ سالشه یعنی آبان ماه ۶ سالش تموم میشه. اوایل سه سالگی اصلا نمیدونستم چپ دسته یا راست. ولی کم کم متوجه شدم که یه چیزو میخواد ور داره با دست چپ برمیداره میخواست نقاشی بکشه هرکاری میخواد بکنه با دست چپ انجام میده. الان کم کم از وقتی مهد رفت. دیگه میده به دست راست. الان دیگه داره اینکاراش بیش تر میشه و اگه تو حاله خودش باشه میده دست راست مدادشو و نقاشی میکشه . منم اعصابم خورد میشه که داره کم کم دستشو تغییر میده و عادت میکنه به راست . همش هم دستشو تغییر میده یه خورده با چپ یه خورده با راست. و بهش میگم میگه خسته میشم با یه دست. همش بهش یادآوری میکنم که تو چپ دستی ولی میگه نه چپ نیستم راستم. میدونم از سر لجبازی این حرفو میزنه. موقع غذاخوردن قاشق رو با راست میگیره.  حالا من باید چیکار کنم ؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۷ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام دوست عزیز

بعضی افراد وجود دارند که توانایی انجام فعالیت ها از طریق هر دو دست رو دارا هستند.ممکن است فرزند شما هم چنین ویژگی داشته باشد.

اما در کل یادتون باشد که ترجیح به چپ دستی یا راست دستی از طریق خود فرد و ساختارهای بیولوژیکی و منحصر به فرد هر شخص  تعیین می شود. اصرار شما برای انتخاب نوع دست ،فشار روانی به کودک وارد می کند و ممکن است حتی باعث اثرات روانی منفی دیگری شود. پس اجازه بدید خود کودک در این فرآیند به یک انتخاب درست برسد. جای هیچ نگرانی وجود نداره و مطمئن باشید که اگر آرامش داشته باشد این روال به شکل طبیعی و با تمایل ذاتی فرد پیش می رود.